Pianiste Sofia Vasheruk. Foto: PR
Pianiste Sofia Vasheruk. Foto: PR Foto:

Kerstrecital in Russische sferen in de Vordense Dorpskerk

VORDEN - Op zondagmiddag 11 december aanstaande, aanvang 15.30 uur, geen ultradiepe basstemmen van zwaar bebaarde Russische zangers in de Dorpskerk van Vorden maar de volle warme klank van een mezzosopraan en het sublieme spel van een jong pianotalent. Beiden van Russische origine. Het hele programma is dan ook in het Russisch.

Valeria Boermistrova heeft samen met de pianiste Sofia Vasheruk een uitgelezen en uitgebreid programma met een scala aan componisten uit diezelfde landstreken samengesteld. Tijdens dit concert vertolkt Sofia solo op de piano tevens een aantal composities van Tsjaikovski en Rachmaninov. Ze begeleidt Valeria met liederen en aria's van Rimski-Korsakov, Glière, Dargomyszjki, Gretchaninov, Glinka, Rachmaninov, Cui en Tsjaikovski.

Sofia Vasheruk (1988) af op 6-jarige leeftijd haar eerste concert als begeleidster van een koor in Duitsland. Ze studeerde aan de Chopin Academie in Moskou en studeerde daar in 2007 cum laude af. Ze werd uitgenodigd om in Nederland haar studie te vervolgen op het ArtEZ Conservatorium in Enschede bij prof. Michail Markov. In 2012 studeerde zij af met de hoogst mogelijke score. Ze behaalde vele prijzen en brak door nadat ze in het 'Muziekgebouw aan het IJ' in Amsterdam het pianoconcert no. 1 van Tsjaikovski speelde.

Valeria Boermistrova, studeerde in Moskou koordirectie en zang aan het Musical College. Ze trad regelmatig op in Rusland en in enkele West-Europese landen. Ze vervolgde haar zangstudie aan de Schola Cantorum Braziliensis in Basel. Thans heeft zij een levendige concertpraktijk en is actief in diverse professionele ensembles. Sinds 1995 vormt zij een vast duo met Henk Linker. Samen treden ze op met muziek vanaf de 14e - t/m de 20e-eeuw. Ze gaven concerten in Nederland en o.a. Zwitserland, Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten.

Toegang 12 euro, t/m 16 jaar vrije toegang. Kaarten aan de kerk.


www.vasheruk.com

www.orgel-mezzo.nl

www.vriendenvande- dorpkskerkvorden.nl

concerten@vriendenvan- dedorpskerkvorden.nl

0575-556381


Zang- en ontmoetingsdienst Achterhoek

ZELHEM - Zondagmiddag 11 december is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. Dit zal plaatsvinden in Cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12 (Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg). In deze bijeenkomst, die om 16.00 uur begint, hoopt de heer H.G. Dijkman uit Vorden voor te gaan. Een zang- en muziekgroep uit Westerhaar zal meewerken aan deze samenkomst. Kees van Dusseldorp zal de samenzang op piano begeleiden. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. Bel of raadpleeg de website voor meer informatie.


0314-622878

www.stichtingdeopdracht.nl