De 100-jarirge Neeltje Eijerkamp-Lok met haar jongste achterkleinkind. Ze is honderd jaar later geboren en naar haar overgrootmoeder vernoemd. Foto: Jan Hendriksen.
De 100-jarirge Neeltje Eijerkamp-Lok met haar jongste achterkleinkind. Ze is honderd jaar later geboren en naar haar overgrootmoeder vernoemd. Foto: Jan Hendriksen.

'We gaan gewoon door. Ik heb nog zin in het leven'

Neeltje Eijerkamp-Lok honderd jaar

Vorden – "Het is een groot voorrecht om dit te mogen beleven. En daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. Met dank aan vooral de zorgmedewerksters van Sensire. Die staan driemaal daags voor me klaar." Dit is het eerste dat Neeltje Eijerkamp-Lok kwijt wil. De Vordense vierde zaterdag 3 december in haar vertrouwde omgeving van haar woning in het appartementencomplex De Galleehof haar honderdste verjaardag. Ze staat nog midden in het leven: realistisch en humorvol.

Door Jan Hendriksen

Het was voor Neeltje op haar kroondag al vroeg dag. Maar liefst tien medewerksters van Sensire stonden 's morgens om kwart over zeven al bij haar in de woonkamer om haar te feliciteren met gezang en slingers. Ook werd de kamer door de medewerksters feestelijk met vlaggetjes versierd. Het is dan ook een gezellige boel als we tegen het middaguur een bezoekje brengen aan Neeltje. De buren in het appartementencomplex hebben naar goede traditie de voordeur 'mooi gemaakt' met dennengroen en witte roosjes en in de woonkamer sieren prominent in gouden kleur de cijfers 100. Familieleden druppelen voorzichtig binnen. Het gebak van Bakkerij Van Asselt met het getal honderd smaakt opperbest. Neeltje geniet met volle teugen. Vertederend is het moment als haar jongste achterkleinkind op haar schoot wordt gezet. Ze is honderd jaar later geboren en naar haar overgrootmoeder vernoemd. Vooral bij de wat oudere Vordenaren geniet Neeltje nog steeds een grote bekendheid. Ze runde samen met haar 21 jaar geleden overleden man Gert-Willem vele jaren een tabaksspeciaalzaak in Vorden.

Lees verder op pagina 3