De reden om dit boek te schrijven was voor Reind Krijt om ouders en kinderen meer plezier te geven tijdens het (voor)lezen. Foto: Jan Hendriksen.
De reden om dit boek te schrijven was voor Reind Krijt om ouders en kinderen meer plezier te geven tijdens het (voor)lezen. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Droom voor Vordenaar wordt werkelijkheid

Vorden – De droom om een boek te schrijven voor zijn kinderen was er al lang. En zie die droom ging onlangs voor Vordenaar Reind Krijt (41) in vervulling. "Dit kinderboek heb ik geschreven voor mijn kinderen die allemaal een bijzondere rol spelen in het verhaal van 'Ridder Gerhardus'. Een ridder die vernoemd naar mijn jongste zoon (8) die net zoals ik ook Reind heet."

Door Jan Hendriksen

In de zomervakantie van dit jaar begon de geboren en getogen Wichmonder in Frankrijk en Spanje met het verhaal te schrijven voor het boek 'Ridder Gerhardus' met als onder titel 'De strijd om vrijheid'. "Iedere avond las ik een stuk voor aan de kinderen en schreef een nieuw deel van het verhaal dat ik dan de volgende avond weer voorlas voor het slapen gaan. Uiteindelijk heb ik het verhaal thuis helemaal afgemaakt en in de computer gezet. Door tekeningen aan het verhaal toe te voegen, die door Karolien Blankers uit Zutphen zijn gemaakt, is er voor mij een droom uitgekomen zoals ik ook in het boek beschreven heb", zo zegt Reind Krijt.

Uitdagingen
In het boek 'Ridder Gerhardus' is Gerhardus een kind dat geboren is in het koninkrijk Onip, het land waar koning Alpha op een vreselijke manier aan de macht is. Nadat hij zijn vader verloren is neemt hij zich voor om vrijheid te brengen aan de mensen in Onip. Door te ontsnappen naar het naaste land Arragon wordt hij een echte ridder met een missie. Met vele tegenslagen en uitdagingen probeert hij zijn doel te bereiken, samen met vele vrienden die hij maakt. De grote vraag is? Zal dit hem uiteindelijk gaan lukken?

Puur hobby
De reden om dit boek te schrijven was voor Reind Krijt om ouders en kinderen meer plezier te geven tijdens het (voor)lezen. "Mijn zoon Reind speelt in dit boek de hoofdrol. Ook mijn andere kinderen, Silke (13) en Bente (11), komen in het boek voor en spelen een belangrijke rol in de strijd om vrijheid. Er is absoluut geen commercieel belang. Het schrijven van dit boek is puur een hobby die ik misschien wel van mijn moeder heb georven. Zij schreef namelijk ook al een aantal boeken." Recent bracht Krijt een bezoek aan groep vijf van de Vordense Dorpsschool waar Reind jr. in zit. Daar legde hij uit hoe je een boek uitgeeft en las hij ook een stuk voor uit het boek. "De kinderen zaten gekluisterd te luisteren. Een prachtige ervaring. Wellicht is dit het eerste boek van mij uit een reeks rond 'Ridder Gerhardus. Wie weet?"

Het boek 'Ridder Gerardus' is voor vijftien euro te koop bij de Bruna in Vorden en bij Reind Krijt zelf via het e-mailadres reind.krijt@hotmail.com.