Geen punten in de bus voor Dash

Vorden - Zaterdag 12 november gingen de dames van Dash op pad. Er mocht gevolleybald worden in Sneek tegen de dames 2! De huidige koploper van de eerste divisie. Bij aankomst bleek het in Sneek, liepen er wat wedstrijden uit, dus werd er iets later begonnen.

Bij aanvang van de eerste set, was iedereen warm en kon er geknald worden. Het ging zeer gelijk op, de dames uit het Achtkastelendorp hadden een goede servicedruk, maar de dames uit Sneek ook. Maar zoals vandaag de hele wedstrijd uiteindelijk zou blijken, schakelde Dash aan het eind van elke set, ongeveer bij 19-19, naar de vierde versnelling. Hier bleek telkens weer dat Sneek een zesde versnelling in huis had, waardoor er binnen no time 6 punten op rij gescoord werden. Hiermee was gelijk de eerste set ook voor Sneek.

Met een paar positiewisselingen, in het veld welteverstaan, want ondertussen zijn er al bijna geen wissels meer, gingen de Vordenaren voortvarend van start. Blokkerend lukte er steeds meer en ook aanvallend gingen de ballen richting de grond bij Sneek. Maar ook nu was er aan het eind van de set niks meer te zien van dit spel en werden we weer na een goede set, binnen 5 punten buitenspel gezet.

Dan de derde set maar. Het zat er in, al was Sneek zeker een erg goede tegenstander vandaag. Elke keer als er aan de kant van Dash servicedruk geleverd werd, liepen zij een paar punten weg bij Sneek. Maar op de momenten waarop ze normaal gesproken druk durfden te blijven leggen bij de tegenstander, werd het vandaag soms te angstig en werden er te veel fouten gemaakt. Daarnaast hielp het zeker niet mee dat het digitaal tellen voor een boel vertraging zorgde. Met een team dat al zoveel blessures kent, is het duidelijk niet goed om onder de wedstrijd 5 minuten stil te staan en weer koud te worden. Maar genoeg randzaken, Dash kon het boven de 20 punten weer niet waarmaken.

Laatste set, laatste kans! De zwart-roden waren gebrand om gas te geven, aangezien er al jaren niet meer met 4-0 verloren was. Dus nu nog 1 set alles er uit halen wat er in zit en dan maar zien waar het eindigt. Dit resulteerde in een setbeeld waarin Dash uitliep, Sneek weer bij haalde en Dash weer uitliep. Dit ging zo door tot aan een 23-23 stand, maar op deze stand had onze bus zijn maximum gehaald en gas er bij kon niet meer, helaas. Dus ook deze set bleef in Sneek.

Jammer, maar Sneek is zeker de beste tegenstander die de dames uit Vorden tot nu toe zijn tegengekomen in de eerste divisie.

Aankomend weekend staat Scylla dames 1 op het programma. De huidige nummer 2 die het ook ontzettend goed doet. Kom de dames van Dash aanmoedigen, zaterdag 19 november om 17.45 in sporthal 't Jebbink.