Voorzitter Jan Willem Krijt feliciteert het honderdste lid Carolyn Avink, die van het bestuur een nieuw tennistenue kreeg aangeboden. Foto: PR
Voorzitter Jan Willem Krijt feliciteert het honderdste lid Carolyn Avink, die van het bestuur een nieuw tennistenue kreeg aangeboden. Foto: PR Foto:

Socii Tennis biedt honderdste lid nieuw tenue aan

'Tennisvereniging van Socii zit in alle opzichten in de lift'

WICHMOND - Een bijzondere mijlpaal voor tennisvereniging Socii in Wichmond: het ledenaantal is de honderd gepasseerd. Carolyn Avink (42) kreeg zaterdag als honderdste lid een tennistenue aangeboden van het bestuur.

Voorzitter Jan Willem Krijt is erg trots op deze mijlpaal. "De tennisvereniging van Socii zit in alle opzichten in de lift. We hebben veel aanwas van jeugd, maar we krijgen ook steeds meer seniorenleden. De nieuwe tennisleraar Maarten Vos is een aanwinst. En de nieuwe kunstgrasbanen die we dit jaar hebben aangelegd helpen natuurlijk ook mee. Onze vereniging is echt booming", aldus de voorzitter.

Carolyn Avink is verrast dat ze als honderdste lid in het zonnetje werd gezet door het bestuur. "Ik ben al veel langer lid van Socii, maar dan van de volleybal. Deze zomer zijn we met een paar volleybaldames gaan tennissen en dat beviel erg goed. Daarom ben ik lid geworden. Nu tennis ik ongeveer een keer per week. Daarnaast ben ik nog twee avonden aan het volleyballen."

Socii Tennis heeft vlak na de oprichting in 1978 ook een tijdje meer dan honderd leden geteld. Maar de laatste twintig jaar schommelde het ledenaantal steeds tussen de vijftig en de honderd. Voorzitter Krijt hoopt dat de club nog verder gaat groeien. "We gaan er alles aan doen om onze club zo aantrekkelijk mogelijk te maken."