Foto: Jan Hendriksen
Foto: Jan Hendriksen Foto:

Op de gracht dobberde een bootje met daarin twee pieten

Vervolg van voorpagina

Vorden - Liesbeth Groot Jebbink van het ontvangstcomité van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) hield de inmiddels honderden toegestroomde kinderen in het weiland bij de toegangsbrug naar Kasteel Vorden volop bezig. Er werd met de muzikale klanken van Harmonie Vorden hard gezongen en geroepen door de kinderen om de komst van de Sint. Op de gracht dobberde een bootje met daarin twee pieten die bijna dreigden om te slaan. Maar het ging allemaal net goed.

Door Jan Hendriksen

De kinderen zaten met smart te wachten op de Sint die dit jaar vanuit het kasteel de kinderen zou gaan begroeten. Evenals burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst en voorzitter Bart Veen van de VOV die de Sint officieel zouden verwelkomen. Er was speciaal een rode loper over de brug uitgerold voor de Sint. "We hadden al besloten voordat we wisten dat het spoortraject Zutphen-Winterswijk dit weekeinde buitendienst was om dit jaar de intocht niet op het station maar bij het kasteel te organiseren. En de intocht paste perfect tussen de start en finish van de jaarlijkse slipjacht die vanmiddag ook op de kasteelweide plaatsvond", zo liet Carmen Rondeel namens de VOV weten.

Sinterklaas muts
Nadat trompettist Dick Boerstoel van Harmonie Vorden een serenade had gebracht kwam de Sint te voorschijn uit het kasteel. Statig liep de 'bisschop' over de brug over de rode loper richting de grote kinderschare die al zwaaiend met hun vlaggetjes hem toezongen. Als een van de eersten kreeg Brent Winkeler (2) een hand van Sinterklaas evenals zijn broertje Floris (5). Brent had evenals diverse andere kinderen een mooie Sinterklaasmuts gemaakt waarop prominent haar naam te lezen was. Zo kon de Sint haar persoonlijk aanspreken. Ook hadden tientallen kinderen een tekening voor Sinterklaas gemaakt.

Paard
Gezeten op zijn paard Amerigo ging de Sint met de muzikanten van Harmonie Vorden met de grote kinderschare achter zich aan in optocht richting Kulturhus Vorden. Daar werden de kinderen op een boeiend muzikaal sfeervol programma getrakteerd inclusief een muziekband. En natuurlijk was er na afloop snoepgoed en een mandarijn voor alle kinderen. In namiddag bracht de Sint en zijn gevolg een bezoek aan Kranenburg waar in de sporthal van basisschool De Kraanvogel de kinderen werden vermaakt.

Slaapkamer
In Kulturhus Vorden overnacht Sinterklaas in de komende weken. De slaapkamer van de Sint is op woensdagmiddag 23 en 30 november van 15.00 tot 16.30 uur te bezoeken door de kinderen.