Eerst worden de zeven vette koeien uitgebeeld. Foto: PR
Eerst worden de zeven vette koeien uitgebeeld. Foto: PR Foto:

Mooie viering schoenendoos-actie

Vorden - Afgelopen zondag 6 november hebben wij de schoenendoos-actie afgesloten met een mooie viering in de Dorpskerk hier in Vorden. Net zoals de voorgaande jaren waren er vele kinderen samen met vaders, moeders, opa's, oma's en belangstellenden.

Het thema van dit jaar was verzamelen, wat betekent, van jouzelf wat delen/weggeven aan de ander die in moeilijke omstandigheden leven. Dit werd heel mooi verteld door de voorganger ds Freek Brandenborg met het verhaal over de Farao uit Egypte die o.a. droomde over de 7 vette en 7 magere koeien.

Er werd veel gezongen tijdens deze viering samen met het schoenendoos kinderkoor onder begeleiding van Piet Piersma en Mirjam Berendsen die op het orgel speelde. Ondertussen werden ook mooie beelden vertoond over de actie en hadden een aantal kinderen de taak om uit te beelden en te lezen. Zo hadden meerdere een mooie taak om een bijdrage te leveren aan deze mooie viering.
En dit alles in samenwerking met alle kerken en scholen in Vorden in een Raad van Kerken dienst.

Naast de vele gevulde schoenendozen die al via de scholen in Vorden waren ingeleverd kwamen er nog 48 dozen bij tijdens de viering en komt het totale aantal uit op 224 ingeleverde dozen. Deze gaan dan de komende weken op transport richting landen in Sierra Leone, Togo, Pakistan, Roemenië en als het lukt nog naar vluchtelingen die langere tijd verblijven in opvangkampen in Griekenland.

Wat zullen de kinderen daar blij mee zijn, wat vaak te zien is in de filmpjes van actie4kids. Dank aan allen voor het vele werk wat hiervoor gedaan is en de belangstelling die er was!


Met Ds. Jan Kool naar Israël

Vorden - Een bezoek aan Israël brengen? Dan is de reis die de Hervormde gemeente Vorden (PKN) in samenwerking met DrieTour organiseert mogelijk iets voor u. Van 20 tot 29 maart 2017 hoopt men met een groep het heilige maar ook zo omstreden land te doorkruisen. Uiteraard zullen we een aantal dagen in Jeruzalem doorbrengen, maar ook zullen Bethlehem, Nazareth, het meer van Galilea, Akko, Masada, de Dode zee bezocht worden. Op maandag 14 november kunt u om 19.00 uur in de Voorde (zaal achter de Dorpskerk) extra informatie verkrijgen. Informatie bij ds. Jan Kool wenden via 0575-553576 of jan1.kool@planet.nl.