De leden van de band Verdwaald in juni 2016. Foto: PR
De leden van de band Verdwaald in juni 2016. Foto: PR Foto:

'De eerste keer hadden we zo'n opkomst dat we bier tekort kwamen'

Vorden - Dit jaar is het alweer meer dan tien jaar geleden dat de band Verdwaald voor het eerst optrad in café Uenk, het café waarvan ze zich zo ondertussen de 'huisband' mogen noemen. "Dit is door de jaren heen zo gegroeid", vertelt Frank Leferink, gitarist en zanger van Verdwaald. Lachend vervolgt hij: "De eerste keer was echt een succes, de opkomst was zó groot dat we zelfs bier tekort kwamen". Inmiddels is het gebruikelijk geworden dat Verdwaald in het najaar een optreden verzorgt bij café Uenk en volgende week zaterdag 19 november is het weer zover. Vanaf 21.30 uur kan iedereen aan de Nieuwstad 13 weer genieten van het inmiddels bekende repertoire met veel rock uit de jaren 60, 70, 80 en 90 met onder andere Neil Young, Status Quo en Golden Earring.

Door Bernadet te Velthuis

De huidige formatie van Verdwaald bestaat nog altijd uit Bert Siebelink (sologitaar en zang), Henk Hulsegge (drum), Frank Nijenhuis (basgitaar) en Frank Leferink (slaggitaar en zang). Maar dit was weleens anders, zo vertelt Frank Leferink, terugblikkend op de beginperiode van Verdwaald.

"Rond 1984 is de band Verdwaald ontstaan, toen fungeerde een oude röntgenkamer onder de 'zusterflat' van het oude ziekenhuis in Zutphen, nog als oefenruimte. Henk Hulsegge en ik werkten destijds in verpleeghuis de Leeuwerikweide en nadat we met een zwarte Pietenband ieder jaar de muziek verzorgden is uiteindelijk ook Verdwaald ontstaan." De naam van de band is afgeleid van een boekje over dementie 'ik ben Verdwaald', geschreven door de toenmalige directeur.

Voormalige röntgenkamer fungeerde als oefenruimte

"Bert Siebelink is in de jaren 90 toegetreden toen hij binnen de Leeuwerikweide kwam werken. We hebben een aantal jaren met een bassiste gespeeld ook uit de zorg en in 2003 hebben we Frank Nijenhuis benaderd. Hij werkte niet in de 'zorgwereld', maar paste uitstekend binnen de band.", zo vertelt Leferink over het onstaan van de huidige formatie van de rockband.

Toen de band niet langer in de oorspronkelijke oefenruimte terecht kon, werd uitgeweken naar een oefenruimte in de Wientjesvoort en wat jaren later werd het de voormalige oefenruimte van de band 'Kasbendjen'.

Leferink:"We hebben zo'n 6 tot 8 optredens per jaar en doen daarnaast nog wat feesten en partijen en treden op tijdens evenementen in de omgeving. Het moet tenslotte wel leuk blijven". Zoals gebruikelijk is ook voor het optreden op 19 november weer gezocht naar lekkere nummers met een hoog "oh ja" gehalte. De entree is zoals altijd helemaal gratis.

Leferink:"Jaren geleden is met de toenmalige uitbater van café Uenk, Toon Rust, al besloten geen entree te vragen, want het moet vrijblijvend blijven. We willen namelijk iedereen de kans geven om te komen kijken". Wel wordt aangeraden op tijd te komen, want vol is vol! Verder is er informatie te vinden op de website.


www.verdwaald.tk