Rick Timmers vierde in de klasse N3. Foto: Henk Teerink
Rick Timmers vierde in de klasse N3. Foto: Henk Teerink

Top prestaties regionale rijders ONK Hellendoorn

REGIO - Afgelopen zaterdag werd er voor de punten gestreden rondom Hellendoorn voor het Open Nederlands Kampioenschap (O.N.K.) enduro. Daar werd voor de vijftigste keer de 'Heuvelrit' gereden. Zoals gewoonlijk tijdens het O.N.K. zijn er drie ronden met telkens drie crossproeven die er gereden moeten worden. De organisatie had prachtige proeven, dat komt mede door het landschap rondom Hellendoorn.

Crossproef twee en drie waren mooi om te zien voor de toeschouwers. Soms ging het de rijders wat minder af, vooral op crossproef drie ging het veelal mis. Daar vergiste menig rijder zich in de proef en werd er hier en daar wat schade gereden. Veel coureurs kunnen de aankomende week dan ook gaan sleutelen aan de motor om die op tijd klaar te krijgen voor de volgende wedstrijd.

Bij de E1 was het Thierry Pittens die iedereen te snel af was. Datzelfde deed zijn broer in de klasse E2. Lucas Dolfing ging met de winst naar huis in de E3. De V.A.M.C. leden Mark Wassink en Bas Klein Haneveld vergezelden hem naar het podium. Wassink werd tweede en Klein-Haneveld derde. Bij de EV40 wisten ook twee leden van de club uit Vorden het podium te halen. Winst was er voor Alex v.d. Broek en Peter Lenselink werd tweede. Henk Knuiman pakte de derde plaats. Jan Willem Arendsen en Bram Bulten hielden de eer hoog om als eerste en derde te eindigen in de categorie A1. Paul Oomen pakte de winst in de N1 en Wesley Aalderink deed goede zaken voor het HT Rally Raid Husqvarna team. Hij werd vierde in de N2 klasse. In de N3 klasse reden de meeste leden mee. Rick Timmers uit de Kranenburg deed het fantastisch met een vierde plaats en pakte vele punten voor het kampioenschap. Heize Mokkink werd elfde. Bart Oosting en Mark Wichink-Kruit moesten voortijdig de wedstrijd staken. Vordenaar Marten Zilvold reed boven verwachting goed en werd tiende bij de NV50. Erwin Plekkenpol deed voor de gelegenheid mee nadat hij vorig jaar gestopt was met het actief rijden van ONK enduro wedstrijden. Dat Erwin niks verleerd is moge duidelijk zijn. Hij werd eerste bij de dag licentie rijders en daar deden er ruim zeventig in mee.

Podiumplaatsen genoeg voor V.A.M.C. rijders, maar ook van niet-leden die afkomstig zijn uit de gemeente Bronckhorst.

Aankomende zaterdag zal er rondom Zelhem de 'Jan van Beekrit' gehouden worden. De Zelhemse auto en Motorclub (Z.A.M.C.) heeft er alles aan gedaan om een mooi parcours uit te zetten. De start van de O.N.K. enduro zal plaatsvinden bij het club gebouw van de vereniging. Vanaf 8.30 uur zal er vertrokken worden. Bij Hendrik Jan Lovink in de achtertuin is een mooie proef uitgezet waar het publiek van zal smullen. De overige proeven zijn ook zeker moeite waard om te gaan kijken.