Pulse treedt op in Live@Ideaal. Foto: PR
Pulse treedt op in Live@Ideaal. Foto: PR

Vriendengroep Pulse bij Live@ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 9 november staat de band Pulse centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Pulse is een Rockband, maar ook een vriendengroep uit Doetinchem, die in december 2009 ontstond toen Jordy Loos en Tom Wonnink uit hun vorige band The Rev stapten om samen een nieuwe band te beginnen. Het idee van Tom en Jordy is duidelijk. De nieuwe band, Pulse, gaat eigen muziek maken in de stijl van Oasis, Stereophonics en Foo Fighters. Al snel wordt Maarten Tijdink aan de band toegevoegd om de gitaarpartijen voor zijn rekening te nemen. Dominic Groot Bruinderink wordt de bassist, maar hij moet na een half jaar afhaken in verband met studieverplichtingen. Pulse gaat door en heeft een week later met Thijs Ritzer een nieuwe bassist gevonden. De nummers worden beter en de eerste E.P., genaamd naar de single 'Fade The Fame', wordt zeer goed ontvangen. Toch mist er iets binnen Pulse. Jordy en Tom weten precies wat er, of beter gezegd, wie er mist. Leadgitarist Dusan Reljic. Hij was inmiddels ook gestopt bij The Rev en zou de perfecte aanvulling zijn voor Pulse. Na maanden zeuren en een keer mee oefenen is Dusan overstag en vanaf 2013 is Pulse een vijfmansformatie. In het voorjaar van 2014 brengt Pulse het eerste volledige album uit genaamd 'Made of stone', een mix van prachtige liedjes en keiharde rocknummers. Op dit moment is Pulse druk bezig met schrijven van nummers voor het tweede album.

Live@Ideaal wordt iedere woensdag tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden en is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de site. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org.


www.ideaal.org