Marc van der Linden overhandigt de presentatiegids aan Johan Bolink. Foto: PR
Marc van der Linden overhandigt de presentatiegids aan Johan Bolink. Foto: PR Foto:

Presentatiegids overhandigd aan Johan Bolink

Vorden - Direct na de wedstrijd van Vorden 1 werd in de kantine van v.v. Vorden het eerste exemplaar van de presentatiegids van het seizoen 2016-2017 uitgereikt. Nadat de sponsorcommissie, Dinant Hendriksen, de redactie en fotograaf Johan Bolink de laatste 2 maanden flink in de weer zijn geweest, is afgelopen weekend de gids uit gekomen. In deze presentatiegids staan alle 33 teams met een teamfoto en spelersnamen vermeld en wordt o.a. vrijwilliger van het jaar Peter Gombert uitvoerig geïnterviewd. Nadat hij in een inleidend verhaal de betrokken mensen allemaal had bedankt, werd uit handen van voorzitter Marc van der Linden het eerste exemplaar uitgereikt aan vrijwilliger Johan Bolink. Deze week wordt de gids bij alle leden en vrijwilligers thuisbezorgd.

Vorden 1 wint met 3-2 van OBW
Vorden 1 heeft afgelopen zondag een nuttige overwinning behaald, want door met 3-2 te winnen van OBW heeft de ploeg van trainer Michel Feukking zich stevig genesteld in het linker rijtje en tevens na 7 wedstrijden al een goed gat geslagen tot de onderste vier ploegen.

Direct na het fluitsignaal liet Vorden zien dat het deze middag graag de punten in Vorden wilde houden. Met aanvallend voetbal gecombineerd met flinke energie en een gezond portie opportunisme werd OBW direct tegen de muur gedrukt en vielen er in de eerste 10 minuten al enkele mogelijkheden te noteren. In de 15e minuut resulteerde dit in de op dat moment verdiende 1-0 voorpsrong toen Ate Barendsen een lastige hoge bal, tussen drie verdedigers in, prachtig controleerde en daarna met binnenkant voet in het hoekje plaatste. Terwijl iedereen verwachte dat het 1e elftal door zou gaan met hetzelfde spel en voor de rust nog graag de 2e treffer wilde maken, kreeg echter OBW steeds meer de overhand. Het was dit keer niet eens zo zeer het euvel van het 1e elftal dat nog wel eens optreed als er een voorsprong is genomen en dat er dan gekozen wordt om achteruit te gaan spelen, maar dit keer was het vooral onzorgvuldig en slordig spel van vorden-zijde. Het spel stroopte en de combinaties worden niet meer zorgvuldig en OBW kon zodoende steeds meer het spel naar zich toe trekken. Twee keer sneden de blauw-witten uit Zevenaar door de verdediging van Vorden maar in beide keren was het doelman Robin Verstege die in een 1:1 duel als winnaar naar voren kwam. Toch moest ook hij in de 44e minuut zich gewonnen geven met een kopbal uit een cornerbal vanaf 2 meter. Toch lukte het Vorden alsnog om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, want uit een inworp van Stefan Eggink viel de bal pardoes voor de voeten van Mike van Lingen en zijn 'voorzet' werd door Frank Hiddink net genoeg getoucheerd.

Na de rust leek het zeer voorspoedig te gaan voor Vorden want in de 65e minuut lukte het Stefan Eggink om een voorzet van Koen Oosterhuis net genoeg met het hoofd van richting te veranderen en zijn inzet zorgde dus voor de ruime 3-1 voorsprong. Toch werden het nog zeer spannende 20 minuten, want in de 70e minuut kreeg Sam Abbink zijn tweede gele kaart en kwam het 1e elftal met 10 man te staan. OBW probeerde met de numerieke meerderheid in het veld de aansluitingstreffer te forceren en ging met veel risico naar voren spelen. In de tegenaanvallen had Vorden erg vaak de kans om via Koen Oosterhuis, Ate Barendsen en Frank Hiddink er gevaarlijk uit te komen, maar zorgvuldig spel, te lang acties doorvoeren en verkeerde keuzes tussen 'diep en breed' zorgde ervoor dat OBW in de wedstrijd bleef. Toen in de 80e minuut het zelfs 3-2 werd braken er nog 10 hele zenuwachtige minuten aan, maar ondanks het inbrengen van de 2.09 lange keeper als extra spits, vocht Vorden voor iedere meter, bleef het de duels winnen en stond het achterin niet meer toe dat er nog doelkansen te noteren waren.

Vorden 1 behaalde zodoende alweer haar derde overwinning na 7 wedstrijden en samen met de drie gelijke spelen heeft het nu 12 punten en staat het op een gedeelde vijfde plaats in de 2e klasse I. Komende zondag speelt het 1e uit in Enschede tegen de Tubanters voor de 2e ronde van de KNVB-beker Oost en zondag 30 oktober wordt er uit gespeeld tegen SC Rheden voor de competitie.