Vorden 3 bedankt sponsoren Moventem, Baco en Smederij Oldenhave. Foto: PR
Vorden 3 bedankt sponsoren Moventem, Baco en Smederij Oldenhave. Foto: PR Foto:

Vorden 1 pakt punt in Elst

Vorden - Vorden 1 heeft afgelopen zondagmiddag een gelijk spel behaald tegen Spero uit Elst. Deze promovendus met 1400 leden is in de laatste 4 seizoenen van de 4e naar de 2e klas KNVB gepromoveerd en heeft net als Vorden een jong team met uitsluitend 'eigen' spelers. Vorden 1 had in de loop van de eerste helft het gevoel dat er zelfs een winstpartij in kon zitten, helemaal toen het na een half uur 0-1 werd door Ate Barendsen.

Maar de onverwachtse gelijkmaker in de 45e minuut via een penalty, zorgde ervoor dat in de tweede helft geen van beide ploegen veel risico's namen. De eindstand bleef dan ook 1-1 en was gezien het eerste kwartier en de gehele tweede helft ook een terechte uitslag. Door het geboden spel in het laatste half uur van de eerste helft bleef Vorden na afloop echter toch met het gevoel zitten dat er wellicht meer in had gezeten. Vorden 1 moest vandaag zonder vier basisspelers aantreden, die normaal gesproken allemaal tot de eerste 14 spelers behoren. Siebren Bijenhof, Daan Horstman, Roy Böhmer en Gijs van der Veen zijn nog steeds geblesseerd, maar worden dit seizoen prima vervangen door onder andere Mike van Lingen, Wiebe de Jong en Ate Barendsen. Toen in de rust echter ook nog eens de zieke spits Frank Hiddink zich moest laten vervangen, werd de spoeling echt dun en bracht trainer Michel Feukkink de 20-jarige Jordi Houwen die dit seizoen voor het eerst sinds bijna 2 seizoenen weer speelkaar en fit is.

Jordi Houwen raakte aan het einde van zijn laatste seizoen in de A-jeugd ernstig geblesseerd aan zijn knie en toen vorig jaar er zelfs een tweede kruisbandoperatie moest plaatsvinden, moest hij van heel ver komen om dit seizoen weer terug te keren op de velden. Het tekent zijn mentaliteit en doorzettingsvermogen dat hij nu weer volledig fit terug is bij de selectie en hij kan terug kijken op een prima invalbeurt met veel snelheid dreiging en een aantal slimme doorkopballen. Vorden 1 kwam tegen Spero in de 28e minuut op een 0-1 voorsprong door een prima doelpunt van Ate Barendsen na een steekpass van Koen Oosterhuis. Iedereen had verwacht dat dit ook de ruststand zou worden, maar terwijl het scorebord al een tijdje op 45 minuten stond liet Sam Abbink ietwat onhandig en te opzichtig zijn linkerbeen staan en buitelde zijn tegenspeler gewillig tegen de grond. De terecht gegeven penalty werd benut en aangezien in de tweede helft aan beide kanten alleen via standaardsituaties, scrimmages en van richting veranderde schoten nog werd geprobeerd te scoren, bleef de eindstand ook 1-1. Volgende week zondag speelt Vorden 1 thuis tegen OBW uit Zevenaar.