Ouders doen mee lessen bij DOG Baak. Foto: DOG Baak
Ouders doen mee lessen bij DOG Baak. Foto: DOG Baak Foto:

Feestelijke start van Nationale
Sportweek bij DOG Baak

BAAK - Gymnastiek- en dansvereniging D.O.G. Baak maakte zaterdag 17 september een feestelijke start van de Nationale Sportweek. Sportzaal Concordia opende om 9.00 uur de deuren voor de allerkleinsten vanaf 2,5 jaar. Er volgde een waar sportfeest die dag en het feest werd om 14.45 uur afgesloten door de selectieturnsters.

Met als thema 'Gezond en gezelligheid' konden de ouders/verzorgers van de kinderen in de zaterdag gymgroepen meekijken of zelfs actief meedoen in de lessen. Ruim zeventig mensen gaven gehoor aan de oproep om mee te sporten met hun kinderen. Het was een gezellige drukte en menig ouder nam ook actief deel aan de les. Daarbij werd er gezellig bijgepraat met andere ouders, onder het genot van een kopje koffie of thee.
Vanuit de gemeente Bronkhorst was voor deze gelegenheid wethouder Antoon Peppelman aanwezig. De heer Peppelman was onder de indruk van de opkomst en deelname van de ouders, het enthousiasme van de leiding en de regiofunctie die D.O.G. Baak heeft. "Het gebouw Concordia kende ik wel, bijzonder dat er zo een mooie, grote vereniging in zit. Het is voor ons als gemeente belangrijk het sportaanbod te stimuleren en te behouden, voor jongeren en ook zeker de ouderen. Van de ouderen wordt verlangd dat ze langer in de eigen omgeving blijven wonen. Hierbij speelt vitaliteit een belangrijke rol. Het is daarom goed om te zien dat ondanks de krimp in de regio D.O.G. Baak een groeiende sportvereniging is, die aansluit op de behoefte van jongere en ook van de oudere sporters." De kinderen ontvingen aan het einde van de les een Sportcertificaat 'Deelname Nationale Sportweek' en een lekkere appel van Fruitbedrijf Horstink. De Nationale Sportweek duurt nog tot en met zaterdag 24 september. De hele week zijn er nog open lessen, een workshop stoelgym en gezondheidschecks in samenwerking met Kruiswerk Achterhoek. Voor een overzicht van de komende activiteiten en de foto's van afgelopen zaterdag.


www.dogbaak.nl