Astrid Deckers en Werner Willemsen van Het Achterhoeks Bordje. Foto: Liesbeth Spaansen
Astrid Deckers en Werner Willemsen van Het Achterhoeks Bordje. Foto: Liesbeth Spaansen

Feestborden te huur voor unieke
gelegenheid of feestje

BAAK – Steeds meer mensen kennen het bedrijfje van Werner Willemsen en Astrid Deckers: Het Achterhoeks Bordje. Zo'n drie jaar geleden ontstond het idee om een unieke gelegenheid of feestje op te kunnen vrolijken met een kleurrijk bord in de tuin. Onlangs hebben ze ook Baakse vlaggetjes geïntroduceerd en zijn er weer nieuwe Baakse bierviltjes beschikbaar.

Werner en Astrid zien dat steeds meer mensen makkelijker worden en te maken krijgen met tijdsgebrek, terwijl familie, buurt of kennissen wel graag aandacht wil besteden aan een bijzondere gelegenheid in iemands leven.

"Maar ze zoeken niet altijd meer naar panlatten en witte lakens. Mensen pakken de mobiele telefoon en bestellen via internet." Het idee van de feestbordjes kwam met Astrid mee vanuit Kerkdriel in Brabants Gelderland. Daar kent men deze traditie al jaren en bij de geboorte van Astrid's neefje Levi stond een bordje in de tuin. Dit zou ook in de Achterhoek kunnen worden toegepast.

Stilstaan bij de mooie dingen in het leven

"Je moet stilstaan bij de mooie dingen in het leven. Alles is zo betrekkelijk", aldus Werner en Astrid. De website hetachterhoeksbordje.nl wordt steeds uitgebreider. Waren drie jaar geleden een vijftiental bordjes te huur, inmiddels zijn dat er meer dan dertig: Geboorte, Kinderverjaardag, Samenwonen, Getrouwd, Geslaagd, 1, 2, 3, 25, 40, 50 of 60 jaar, Pensioen, Welkom in de buurt, Welkom thuis.

Omdat het versieren van een tuin meer vraagt dan alleen een bordje, heeft Het Achterhoeks Bordje de mogelijkheid om slingers en ballonnen te kopen, direct te bestellen bij de verhuur van een bordje. Werner en Astrid kozen ervoor om professioneel borden laten maken en gaven daar zelf invulling aan samen met een ontwerpbureau.

"Humor en gezelligheid staat voorop bij onze borden. De internetsite is ook super vrolijk. En het is 'tweetalig': niet alleen in het Achterhoeks (WALD spelling), maar ook in het Nederlands. Hiermee willen we een steentje bijdragen aan het behoud van het dialect."

Werner is geboren en getogen in Baak. Om het groen-wit weer in Baak te krijgen en gezelligheid te creëren zijn Baakse vlaggetjes gemaakt, die bij (buurt)feestjes, een verjaardag, koningsdag of kermis kunnen worden ophangen. En er zijn weer Baakse bierviltjes. "We mogen toch trots zijn dat we een dorpswapen hebben? Daar hebben we bewust aandacht aan gegeven. Ook hebben we nu iets unieks en ludieks namelijk een emaille bordje van Baak (model schildje) met het dorpswapen erop. Alleen voor de echte liefhebbers en binnenkort op inschrijving beschikbaar."


www.hetachterhoeksbordje.nl

(0575) 472453

info@hetachterhoeksbordje.nl