Clementine, Tine en de vele vrijwilligsters zijn trots op de alweer 12e ClédingkanTine. Foto: PR
Clementine, Tine en de vele vrijwilligsters zijn trots op de alweer 12e ClédingkanTine. Foto: PR Foto:

CledingkanTine op nieuwe locatie

Hengelo - Op 15 september is de nummerverkoop van De ClédingkanTine van 09.00 tot 10.00 en van 18.00 tot 19.00 bij Partycentrum Langeler, Spalstraat 5 in Hengelo. De Tiener- en Damesbeurs is op donderdag 29 september van 11.00 tot 20.30 uur op een nieuwe locatie, namelijk Langeler Mode Kerkstraat 11 in Hengelo. Clementine, Tine en de vele vrijwilligsters zijn trots op de alweer 12e ClédingkanTine. De ClédingkanTine is een kledingbeurs waar de kleding goed uitgezocht, modern en goed gesorteerd is. Tevens kunt u kleding inbrengen: Herfst en winterkleding vanaf maat 176 / S (gewassen, gestreken en in goede staat), schoenen, tassen en riemen. Voordat u de kleding komt inbrengen haalt u 15 september op de nummerverkoop eerst voor €1,50 24 prijsstickers, een zak en het reglement op. Deze kunt u gebruiken om zelf uw kleding te prijzen. Zeventig procent van de opbrengst is voor u. Op woensdag 28 september tussen 18.00 en 18.30 komt u de kleding inleveren en op vrijdag 30 september tussen 11.00 en 12.00 haalt u het restant kleding en uw envelop op. Wat u niet terug hoeft, gaat naar de Kledingbank in Doetinchem.


www.cledingkantine.nl


'Heel of deel' bij Grand bistro de Rotonde

VORDEN - Het wordt een spannende week bij Grand Bistro de Rotonde. Na vijftien jaar een royale a-la-carte te hebben geserveerd met een wisselend Grand bistro de Rotonde menu, gaat het team nu de gasten iets vrolijks en nieuws presenteren. Onder het motto 'Heel en Deel' wordt vanaf 6 september een nieuwe menukaart gepresenteerd.

Er wordt geserveerd op een nieuw servies, wat een vrolijke warmte op tafel zal brengen. De menukaart verandert iedere zes weken. Gasten kunnen een driegangenmenu bestellen, maar ook kiezen voor a-la-carte. Men kiest een 'heel' voorgerecht of een 'deel' (half) voorgerecht. Dit kan ook bij het hoofdgerecht en bij het nagerecht. Een mix mag ook. Dit concept wordt aangeboden in een leuk menu voor een prettige prijs. Gasten kiezen een driegangen- 'heel'-menu of een vijfgangen-'deel'-menu. (zie ook advertentie). Naast deze leuke wisselende formule wordt ook de top 15 met meest verkochte bistro voor- en hoofdgerechten van de afgelopen 15 jaar aangeboden. In de komende weken wordt ook de lunchkaart aangepast.

Vanaf volgende week adverteert de Rotonde wekelijks met weekaanbiedingen in het Contact, waarbij u tevens mee kan sparen voor leuke kortingen (spaarkaarten verkrijgbaar in het restaurant). Meer informatie, vindt u op de website. De Rotonde blijft de bekende dagmenu's aanbieden, maar niet meer in een wekelijkse advertentie. Vanaf volgende week wordt een overzicht van de gehele maand gemaakt, deze zal klaarliggen in de bistro en te vinden zijn op de website.


Grand Bistro de Rotonde

Kerkstraat 3, Vorden

Grandbistroderotonde.nl


Excursie Onderlaatse Laak

Warnsveld/Vorden - Zondag 11 september organiseert natuurorganisatie IVN wel een heel bijzondere excursie: In het grensgebied van Warnsveld en Vorden gaat de wandeling door drie natuurgebieden van natuurmonumenten. Het grootste deel van de tocht vindt plaats op Warnveldse bodem.

De start is in het bosrijke uiterste noorden van het Vordense landgoed Hackfort. Vervolgens gaat de route langs de spoorlijn Zutphen – Vorden tot in het betrekkelijk nieuwe natuurgebied Onderlaatse Laak. Dat is nu een onderdeel van het Groote Veld. Dit deel van de excursie krijgt de meeste aandacht. Voormalige landbouwgronden van bijna 70 hectare groot zijn hier in 2009 opnieuw ingericht met als uitgangspunt het open beekdallandschap van rond 1900. Op de oude essen (hogere delen) is weer graan ingezaaid en er vindt extensieve begrazing plaats. De lagere gronden zijn afgeplagd. Door de Laak weer te laten meanderen en ondieper te maken moeten de lagere gronden opnieuw nat worden. Graanakkers, bloemrijke hooilanden/graslanden, natte gebieden en vruchtdragende struwelen bevorderen een nieuw leefgebied voor insecteneters als vogels en amfibieën. Door de aanleg van vier poelen, die aansluiten op de poelen van het landgoed het Waliën, kan de kamsalamander zijn leefgebied uitbreiden.

Na de pauze voert het laatste gedeelte van de wandeling door het bosgebied van het landgoed het Waliën. Dit bos is eind 19e eeuw aangelegd tijdens de grootschalige ontginning van de heide. De natuurgidsen van het IVN Noord-Midden Achterhoek zullen tijdens de wandeling nog veel meer vertellen over dit wel zeer gevarieerde landschap.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. De route is 5.5 kilometer lang en duurt ongeveer twee uur. Start om 14.00 uur op de kruising van de Oude Borculoseweg en de Warkenseweg te Warnsveld. Voor meer informatie, neem contact op met Willem Boerman.


Willem Boerman: 06-50586340

w.boerman@kpnmail.nl


Raymond Koers jonge duiven kampioen

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Zaterdag 3 september stonden twee vluchten op het programma, vanuit Melun Andrezel en Asse Zellik.

PV De Koerier Zelhem
Op zaterdag 3 september namen vijftien liefhebbers met 238 duiven deel aan een natour duivenvlucht, welke wederom een overwinning voor Henk Wassink zou opleveren. Hij betrad zelfs het gehele podium, 1, 2 en 3! De duiven moesten komen vanuit het Belgische Asse Zellik. De gemiddelde afstand tot Zelhem zat rond de 190 kilometer. Het startschot klonk om 12.45 uur en met een kalme wind begonnen de duiven aan hun terugreis. De snelste duif is geklokt om 14.44.37. Uitslag van de top tien: H. Wassink 1-2-3-5, A. Kamperman 4-6-7-8-9, G. Dijcker 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
Aan de laatste jonge duiven vlucht van PV Steeds Sneller vanuit Melun Andrezel, namen zes deelnemers met 46 duiven deel. De duiven werden gelost om 9.00 uur, er stond een zuidwesten wind kracht drie. Uitslag E. Koers (1/6) 1, R. Koers (7/17) 2-3-4-5-9-10-11, G. Duitshof (1/6) 6, P. van Londen (3/7) 7-8-12.
Daarnaast de natour vlucht vanuit Asse Zellik. Van negen deelnemers werden om 12.15 uur 112 duiven gelost. Uitslag: R. Koers (7/10) 1-5-6-7-9-17-28, E. Koers (4/6) 2-8-20-25, L Te Stroet (6/12) 3-4-16-23-24-26, G. Haverkamp (2/15) 10-18, A.H.J. Peters (5/36) 11-12-13-19-21, G. Duitshof (3/18) 14-15-22, J. Teunissen (1/5) 27. Raymond Koers uit Velswijk is met stip jonge duiven kampioen!