Geslaagd Noaberfeest De Eendracht

Vorden - Afgelopen zaterdag vond op het plantsoen aan De Eendracht te Vorden de 2e editie van het Noaberfeest plaats dat zich in een goede belangstelling mocht verheugen. Maar dat niet alleen, ook de weersomstandigheden werkten volop mee om er een in alle opzichten geslaagd feest van te maken, voor zowel jongere als oudere Noabers, en daar ging het natuurlijk allemaal om. Gezelligheid, amusement en met elkaar samenzijn voerde de boventoon. Dit zorgde ervoor dat er zondagmorgen ter afsluiting een gezamenlijk ontbijt aan toegevoegd werd.

Ook ditmaal kon men weer beschikken over de 32 m2 sfeervol opgestelde en ingerichte partytent, welke beschikbaar werd gesteld door zwem- en recreatiebad "In de Dennen" en zag ook het feestterrein er weer prachtig en gezellig uit. Even na 16.00 uur opende namens het organisatiecomité kwartiermeester Herbert Brummelman het buurtfeest met een woord van welkom.

De nieuwe buren, die afgelopen maandag hun intrek namen in de buurt, werden speciaal welkom geheten en konden alvast kennismaken. Vervolgens kwam opperspreekstalmeester Gerard Waarle aan het woord om het actieve deel te begeleiden.

Moesten de Noabers in de vorige editie hun ledematen nog aanspreken bij allerhande activiteiten, ditmaal werd het denkwerk op de proef gesteld in de vorm van een spel dat overeenkomst met het TV programma "Ik hou van Holland". Als een volleerd presentator kroop Gerard in de huid van Linda en praatte alles op een zeer professionele wijze aan elkaar.

De parate kennis van de Noabers werd behoorlijk op de proef gesteld en menig harde schijf liet het soms dan ook behoorlijk afweten, zo ook over de kennis van hun eigen buurt. Het geheel zorgde voor veel hilariteit en gelach, ondanks dat de vragen wel vrij pittig bleken te zijn.

Na afloop hiervan konden de Noabers zich te goed doen aan de reeds opgestelde barbecue en hun dorst gaan lessen, waarna men nog lang bijeen bleef. Op zondagochtend werd deze tweede editie van het Noaberfeest met een gezamenlijk ontbijt op gepaste wijze afgesloten.

Het organisatiecomité kan dan ook terugzien op een in alle opzichten zeer geslaagd Noaberfeest 2016 en kijkt nu alweer uit naar de editie van 2017.