De klootschietersgroep van het voormalige veteranen elftal van VV Vorden. Foto: Jan Hendriksen.
De klootschietersgroep van het voormalige veteranen elftal van VV Vorden. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Voormalige 'veteranen' VV Vorden
treffen elkaar al dertig jaar

In 1986 is de klootschieters- groep opgericht

Vorden – Steevast op elke eerste zondagmorgen van de maand treffen ze elkaar. Al dertig jaar lang. De klootschietgroep van het voormalige veteranenelftal van voetbalvereniging Vorden.

Door Jan Hendriksen

De mannen van de klootschietersgroep hebben allemaal met succes gevoetbald bij VV Vorden. Sommigen van hen speelden jarenlang in het eerste elftal, maar speelden ten leste van hun actieve voetbalcarrière allemaal in het veteranenteam. Jaren achtereen werden zij seizoenskampioen. Dat werd dan groots gevierd met livemuziek in de kantine van VV Vorden. Toen al kwamen alle vrouwen en kinderen ook naar het voetbalveld om de wedstrijden van hun mannen te aanschouwen en samen na te genieten.

Uiteindelijk hebben de 'veteranen' allemaal hun voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en besloot men om in 1986 een klootschietersgroep op te richten.
"Vanaf die periode treffen we steevast met onze partners op elke eerste zondagmorgen van de maand elkaar om een 'rondje' te gaan klootschieten. Weer of geen weer. We slaan geen maand over", zo laat Jo Westerveld (81) weten. Inmiddels zijn er vijf 'vrienden' overleden. De oudste uit de groep is Driekus Groot Jebbink (86) en de jongste Nolda Booltink (69).

Traditie
Naar traditie treft men op de eerste zondagmorgen van de maand elkaar om 10.00 uur bij iemand van de groep thuis die dan ook de klootschietroute heeft uitgezet. Jo Westerveld: "Elke keer wordt dit door iemand anders verzorgd. De route is ongeveer vier tot vijf kilometer lang. We gooien vaak in buurtschap Linde en zitten dan na het klootschieten samen wat te eten en te drinken in 't Proathuus waar het goed toeven is."
Afgelopen zondag trof het gezelschap in het kader van het dertigjarig bestaan van de groep elkaar bij café-restaurant 't Wapen van 't Medler. Vanaf deze locatie hadden Jo en Janny Westerveld een parcours via de Onsteinseweg, Eikenlaan en de Bekmansdijk uitgezet. Aansluitend werd er van een diner bij 't Wapen van 't Medler genoten.