Theo Steentjes rijdt in vijf dagen op een oude Zundapp uit 1975 naar Lyon toe. Foto: PR
Theo Steentjes rijdt in vijf dagen op een oude Zundapp uit 1975 naar Lyon toe. Foto: PR Foto:

Vordense Theo Steentjes vervult jongensdroom

Vorden - Dit jaar gaat de vierde carbagerun brommereditie van 22 tot 26 augustus van Venray naar Lyon toe over hooggebergtes heen. Theo Steentjes doet dit jaar ook mee. Met vier mannen gaan ze deze zware tocht rijden. Twee familieleden van Theo uit Warnsveld rijden met een gesponsorde bus van Pasman mee, waar de bagage en de reserveonderdelen in mee kunnen.

Waarom gaat Theo Steentjes dit doen op 65-jarige leeftijd? "Ik doe mee, omdat ik op deze bijzondere wijze mijn droom wil laten uitkomen. Ook doe ik dit om een bijdrage te leveren aan Stichting Intermobiel die zich inzet voor jongeren in Nederland die een lichamelijke handicap of chronische ziekte hebben. Mijn dochter Veroni is bedlegerig en heeft Intermobiel in 2001 opgezet om lotgenoten te helpen door haar kennis en ervaring te delen, zodat niet iedereen hetzelfde wiel hoeft uit te vinden." Intermobiel biedt een luisterend oor en geeft aandacht aan jongeren die vaak eenzaam zijn, omdat ze onbegrepen en ongezien zijn. Intermobiel geeft deze jongeren een stem en een gezicht, zodat mensen weten dat ze bestaan. Deze vrijwilligersstichting krijgt geen subsidies en is geheel afhankelijk van giften, donaties en de opbrengst van ludieke acties. Intermobiel heeft de Anbi status.
Steentjes vervolgt:"Ook rijd ik al lang motor en het was een lang gekoesterde wens van mij om een oude brommer aan te schaffen. Dit was dus de aanleiding om deze tocht te gaan ondernemen en een oude Zundapp uit 1975 te kopen, wat overigens ook het geboortejaar van mijn dochter is." De brommer moet ouder dan 1996 zijn en mag niet meer dan € 500,- kosten. Een zware beproeving dus voor deze vader en opa die zijn droom uit gaat laten komen. Er zijn diverse particulieren en bedrijven uit de regio die Theo Steentjes steunen, maar hij hoopt dat nog meer mensen hem tijdens deze bijzondere tocht willen steunen door een bijdrage over te maken naar Stichting Intermobiel NL 65 RABO 036.11.14850 o.v.v. Theo naar Lyon.
De startplaats is in Venray. Route: Dag 1: Venray – Malmedy (via Duitsland naar België); Dag 2: Malmedy – Sarreguemines (door Luxemburg naar Frankrijk); Dag 3: Sarreguemines – Vogezen (pittige route met de finish in deze Franse bergketen); Dag 4: Vogezen – Juragebergte (een klein stukje Zwitserland in de route) en Dag 5: Juragebergte – Lyon.


www.intermobiel.com

www.carbagerun.nl