Uitvaartverzorger Wilko Eijkelkamp trakteerde inwoners van Sensire op ijsjes. Foto: PR
Uitvaartverzorger Wilko Eijkelkamp trakteerde inwoners van Sensire op ijsjes. Foto: PR Foto:

Monuta Vorden trakteert ouderen op ijs

Directie positief over sympathiek initiatief

Vorden – Monuta Vorden trakteerde op dinsdag 9 augustus bewoners van Sensire De Wheme in Vorden op een heerlijk ijsje. Voor de ouderen was het een zomerse en smakelijke verrassing. "En voor ons een hele gezellige middag", meent uitvaartverzorger Wilko Eijkelkamp.

"Natuurlijk hebben we wel van tevoren de directie op de hoogte gesteld. En zij vonden het een sympathiek initiatief. Zelf vinden we het ook leuk om de bewoners, familie en personeel te verrassen met een lekkere traktatie."

Positieve reacties
In totaal zijn er 100 ijsjes uitgedeeld. En de reacties zijn vooral positief. Bewoners, personeel en familie lieten zich het ijsje goed smaken en hopen dat we volgend jaar weer langs zouden komen. Met het uitdelen van ijsjes wil Monuta Vorden graag lokaal iets doen voor mensen. "Als uitvaartverzorger zijn we vaak bezig met verdrietige onderwerpen. Met deze actie kunnen we op positieve wijze een andere kant van onszelf laten zien."


Na regen komt De Zonnebloem

Heerlijke hapjes werden rondgedeeld

Vorden - Het was op een woensdagmiddag begin augustus 2016. Terwijl het volgens het weerbericht een zonnige dag zou gaan worden, bleef de druilerige motregen de hele dag vallen. Maar niet in Wichmond. Daar begon opeens de zon te schijnen. Al enkele weken waren vrijwilligers bezig om gasten uit te nodigen voor een gezellige middag, met picknick en high tea. Dit alles in een buiten locatie van één van de vrijwilligers.

Grote vazen gevuld met enorme, uitnodigende zonnebloemen verwelkomden de gasten die zich in grote getallen hadden opgegeven. Bijna vijftig in totaal. Allen zochten naar een plekje onder het tentdoek of de luifel. Bij de koffie en de thee werden tal van heerlijke hapjes rondgedeeld. Zo proefde men een soes, een plak arretjes cake, een schuimpje en gesuikerde wafels .men liet zich dit alles goed smaken en met goedkeurende knikjes naar de buurman of buurvrouw werd te kennen gegeven dat men bijzonder van dit alles genoot.

Gezellige middag met high tea en picknick

En al bleef het motregenen, binnen deze groep gasten en vrijwilligers leek de zon steeds feller te gaan schijnen. Want er was aandacht voor elkaar, men luisterde naar elkaar en men genoot. Van alles wat er om hen heen gebeurde. Zo ook van iemand die eigenaar is van een middel groot draaiorgel.

Deze antieke kist bleek heel bijzondere klanken te kunnen voortbrengen. Het las van papier welke noten het moest spelen. En al bleek door de hoge luchtvochtigheid de klank bij ons niet altijd zuiver binnen te komen, het mocht onze pret niet drukken.

Toen het einde van de middag in zicht kwam werd aan alle aanwezigen een zonnebloem uitgedeeld, met het verzoek om nog even gezamenlijk op de foto te gaan.

Al met al kunnen we in Wichmond terug kijken op een heerlijke en bijzonder zonnige middag. Laat de Zonnebloem maar schijnen!