Harry Arendsen. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Harry Arendsen. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink Foto:

Afscheid Harry Arendsen bij vrijwillige brandweer Vorden

Vorden - Vorige week maandag 1 augustus zwaaide brandweerman Harry Arendsen, na 30 dienstjaren als vrijwilliger, af bij de vrijwillige brandweer. Uiteraard moest dit wel met de nodige toeters en bellen gebeuren, (oud-)collega's bedachten daarom een ludieke afscheidsceremonie.

Dit begon met een bijzondere melding van een brandweerwagen in zijn voortuin, waar op 31 juli tevens de boel versierd werd met spandoek en diverse brandweerspullen. Wat de speciale brandweerwagen betreft, bleek het te gaan om de brandweerrode canta, inclusief officiƫle brandweerbestickering. Dit is een brommobiel die jaren geleden als geintje werd ingezet toen iemand toetrad tot de 'oude garde', zoals een dergelijk afscheid ook wel genoemd wordt. Sindsdien wordt het kleine autootje ingezet bij jubilea, open dagen en andere festiviteiten.

In het dorp trok dit veel bekijks toen de speciale 'brandweerwagen' met daarachter een aanhanger met boot, onder begeleiding van collega's in drie normale brandweerwagens, door Vorden reed. Aangekomen bij de Jachtlust werd de roeiboot uitgeladen, waarop Harry in uitruktenue de oversteek over de Veengoot moest maken. Aan de overkant wachtte de 'oude garde' van brandweermannen, de groep waar Arendsen nu ook bij hoort, hem op met een warm onthaal en applaus.

Daarna werd er nog een rondje door het dorp gereden, waarna men terugging naar het huis van Arendsen waar de brommobiel in zijn tuin werd gezet. Namens de collega's bij de vrijwillige brandweer:"Harry bedankt voor de 30 jaar inzet bij de vrijwillige brandweer Vorden!".

Bij dit bijzondere afscheid was ook Omroep Gelderland aanwezig, zie voor het filmpje het online artikel.


Kijk voor meer foto's op achterhoekfoto.nl


Kleurrijke schilderijen van Rowena Peters

Vierakker - Bij Theetuin Vierakker exposeert momenteel kunstenaar Rowena Peters uit Vorden haar kleurrijke schilderijen.

Rowena heeft een grote passie voor schilderen en kunst. In 2006 heeft zij voor het eerst de schilderskwast vast gepakt en een olieschilderij gemaakt. Haar stijl beweegt zich tussen realisme en het abstractere werk met het paletmes. De belangrijkste thematiek is de liefde voor mens en dier. Eerdere exposities van Rowena Peters waren als deelnemer aan de Kunst4Daagse (voorheen de kunst10daagse) van Bronckhorst en bij Grand Bistro de Rotonde in Vorden. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Theetuin Vierakker en loopt tot en met 2 september.