De JPR Strinxband speelt tijdens Brommers Kieken. Foto: PR
De JPR Strinxband speelt tijdens Brommers Kieken. Foto: PR

Brommers kieken in de Karke II

STEENDEREN - Ook dit jaar zal In de Remigiuskerk van Steenderen de tentoonstelling 'Brommers kieken in de Karke' worden gehouden en wel op 13 en 14 augustus. Een presentatie in museale setting met niet alleen aandacht voor de tentoongestelde modellen maar ook voor het aandeel van de bromfiets op het gebied van de ontwikkeling van de mobiliteit. En uiteraard techniek en reclame uitingen. Dit alles in koor en zijbeuken van een middeleeuwse dorpskerk: Je verwacht het niet en toch kan het. Dat bleek vorig jaar toen de organisatie en de vele bezoekers terug konden kijken op een zeer geslaagd evenement.

In deze tweede editie kunnen op zondag de 14e op het plein naast de kerk geïnteresseerden vanaf 12.00 uur zelf een grondplaats innemen of een eigen kraam inrichten op een onderdelenmarkt. Dit hoeven niet alleen brommer-onderdelen te zijn; ook scooter- en motor-onderdelen zijn welkom. Daarnaast zal een aantal food-trucks en een buitenbar van Café Heezen bijdragen aan een gezellig (brommer)sfeertje.
Tevens zal de JPR Strinxband optreden. Deze bevlogen vijfmansformatie brengt nummers van onder meer The Rolling Stones, Dire Straits, Herman Brood en David Bowie. Degenen die zelf een brommer willen tentoonstellen en/of verkopen kunnen deze kosteloos in de kerk laten plaatsen. Daarvoor kan contact worden opgenomen met de organisatie.

Eigenaren van een (klassieke) bromfiets kunnen zich zaterdag 15 augustus tussen 10.00 en 11.00 uur opgeven voor een toerrit door de Achterhoek. Inschrijving voor toerrit, met koffiestop, inclusief entree voor de tentoonstelling bedraagt € 5,00. De tentoonstelling is geopend op zaterdag 13 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 16 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Entree € 3,00 p.p. Kinderen onder 1 meter gratis. Onderdelenmarkt met food-trucks en live muziek: zondag 14 augustus van 12.00 tot 19.00 uur. Toegang vrij.

Adres: Remigiuskerk, Dorpsstraat 20, 7221BP Steenderen. Info: Gerrit Heezen (06) 46717941 of Jan Bijvank (06) 29585779.