Wild II. Foto: Jan Werners Pulling Bilder.
Wild II. Foto: Jan Werners Pulling Bilder.

Truck- en Tractorpulling wedstrijden;
een spektakel van lawaai

Lochem - De voorbereidingen voor de Tractorpulling Lochem zijn bijna rond. De Tractorpulling is het grootste evenement van Lochem en bestaat al sinds 1983. Bij een Truck- en Tractorpulling wedstrijd moeten de deelnemers met hun voertuig een zware sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand verplaatsen. Dat gaat gepaard met een spektakel van lawaai en vuurwerk.

De 33e editie vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 augustus. Het is een internationaal festival met meerdere klassen en races die worden verreden op twee wedstrijdbanen. De teams die strijden om de sterkste en krachtigste te worden, komen uit heel Europa. Uit Denemarken komt ook het superstocks team met de tractor Rabbit g'n Wild, die voor heel wat vermaak en lawaai zullen zorgen.
De wedstrijden beginnen om 15.00 uur maar het terrein gaat al om 12.00 uur open. Er is dus alle tijd om het festivalterrein te verkennen. Alle deelnemers aan de wedstrijden zijn live te bekijken op het rennerskwartier. Er is ook van alles te zien en doen in het festivaldorp. Voorzitter Peter Scholten legt uit: "We hebben De Tractorpulling dit jaar extra kracht gegeven en aangekleed met een winkelplein, horecakramen, fotohokje, diverse stands, Univé Koter Stekkie met mini trap tractoren, panna-veldje en een ranja koe en een reuzenparasol waar 's avonds de live band LEAD zal spelen." Kaarten kosten €22,50 voor volwassenen en €5 voor kinderen, verkrijgbaar op www.tractorpullinglochem.nl. Mocht je het niet redden dan is hier een tip van bestuurslid Ton Eikelenboom: "Vanaf 22:00 uur is het gehele terrein voor iedereen gratis te bezoeken, dus kom dan gerust nog een biertje drinken!"


www.tractorpullinglochem.nl