Uitvaarverzorger Wilko Eijkelkamp. Foto: PR
Uitvaarverzorger Wilko Eijkelkamp. Foto: PR Foto:

Informatieochtend op woensdag 6 juli bij Monuta Vorden

Vorden - Monuta Vorden organiseert op woensdag 6 juli een informatieochtend tussen 10.00 en 12.30 uur. Geïnteresseerden kunnen dan onder meer kennismaken met uitvaartverzorger Wilko Eijkelkamp. Iedereen is van harte welkom aan Het Jebbink 4a in Vorden.

Zomaar een uitvaartcentrum bezoeken. Is dat niet raar? "Ik vind van niet", meent Eijkelkamp. "Want ook over overlijden, begrafenissen en crematies kunnen mensen vragen hebben. Die beantwoord ik graag onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers." Monuta Vorden is het enige uitvaartcentrum in het dorp. "Tijdens de informatieochtend laten we met een rondleiding mensen graag kennismaken met ons pand. Maar ook ik maak graag kennis met mijn dorpsgenoten", zegt Eijkelkamp. "Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen kan gewoon naar binnen lopen."

Korting en uitvaartwensen
Ook kunnen mensen hun uitvaartwensen bespreken met de uitvaartverzorger en op papier laten zetten. Of zij kunnen zich gratis inschrijven voor Monuta Bewust. Eijkelkamp: "Dat kan mensen een korting van maar liefst 250 euro opleveren als wij de uitvaart mogen verzorgen."


CDA Bronckhorst: spreken over zorg

BRONCKHORST - Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van een belangrijk deel van de sociale zekerheid. Zo biedt de gemeente haar inwoners een (tijdelijk) inkomen als dat nodig is (Participatiewet) en organiseert zij de zorg voor de mensen die het alleen niet kunnen redden (Jeugdwet en Wmo2015). Het CDA Bronckhorst staat pal voor goede zorg en ondersteuning op maat.

Als samenleving zetten we alles op alles om mensen langdurig zelfredzaam te laten zijn. Ook in Bronckhorst is hard gewerkt om in 2015 van start te kunnen gaan met de door de rijksoverheid opgedragen veranderopdracht. Nu we anderhalf jaar verder zijn kunnen we zeggen dat de door sceptici voorspelde 'ongelukken' niet hebben plaatsgevonden en dat financiële debacles zijn uitgebleven. Dat is een compliment aan de inwoners van Bronckhorst, de inbreng van de sociale teams, de aanbieders van zorg, de mensen die voor deze organisaties werkzaam zijn, maar ook de gemeente Bronckhorst.
Dat wil niet zeggen dat we er al zijn. Dat kan ook niet in een verandertraject van deze omvang. We zullen samen voortdurend en hard moeten blijven werken aan vernieuwing. Omkijken heeft geen zin. Wat wel zin heeft is voortdurend het gesprek te voeren. Wie weet wat er speelt kan de kwaliteit van ondersteuning telkens weer verbeteren. Daarom blijven we aandacht geven aan het samenspel van de inwoners, de cliënt, de professionals in de sociale teams, de aanbieders van zorg en het bestuur van Bronckhorst. Ook moeten we de trends en ontwikkelingen kennen om te innoveren. Innoveren voor betere en betaalbare zorg en inkomensondersteuning. We moeten ervoor zorgen dat we voortdurend een helder beeld houden op de wijze waarop we ons in Bronckhorst doorontwikkelen. Dat we de inwoners met een ondersteuningsbehoefte kennen en dat die inwoners 'op maat' worden geholpen. Op maat helpen betekent niet dat iedereen op dezelfde wijze ondersteund moet worden maar op een wijze die ertoe leidt dat de individuele inwoner meer zelfredzaam wordt en deel kan nemen aan onze samenleving.

Medio juni heeft een inspraak van SP en FNV in de raadscommissie van Bronckhorst geleid tot verwarring, omdat misstanden, bedoeld of onbedoeld, gesuggereerd werden. Op basis van feiten kon de onrust, die daardoor ontstond, snel worden ontkracht door de wethouder en de media. Het was een belangrijk leermoment voor alle betrokkenen. Het is onze gezamenlijke uitdaging de discussie over de kwaliteit van zorg en inkomensondersteuning te voeren op basis van feiten. Het gesprek daarover zal in de eerste plaats gevoerd moeten worden met de inwoners van Bronckhorst zelf, maar ook met de medewerkers van de sociale teams en de aanbieders van de zorg. We zullen in openheid en met elkaar moeten spreken over wat goed gaat en ook over wat niet goed gaat. Dan kunnen we trots zijn op wat is bereikt, kunnen we werken aan verbetering en raken inwoners die de zorg en ondersteuning zo hard nodig hebben niet in verwarring.

De fractie van CDA Bronckhorst
j.kleinlendering@bronckhorst.nl
w.pelgrom@bronckhorst.nl


Zwembad In de Dennen bedankt vrienden

Vorden - Zwembad In de Dennen kan dit voorjaar \terugkijken op twee geslaagde acties onder de bevolking. Eén actie betreft het project dat is ingediend bij het Rabobank Coöperatiefonds (lees meer op pagina 5) waarbij de opbrengst van ruim 8000 euro onder andere besteed zal worden aan de dertig jaar oude midgetgolfbaan. De tweede actie is het werven van vrienden voor het zwembad. In de afgelopen maanden zijn bestuursleden en vrijwilligers langs de deuren gegaan in een groot deel van Vorden en in de Kranenburg om Vrienden van het Zwembad te werven. Gelukkig dragen veel mensen het zwembad een warm hart toe en zijn zij vriend van het zwembad geworden.Dit betekent dat zij jaarlijks een bedrag doneren aan het zwembad. Ook heeft een groot aantal mensen een eenmalige donatie gedaan. Het zwembad is erg blij met deze giften. De actie heeft ruim 190 nieuwe vrienden van het zwembad en € 4.000,- aan jaarlijkse donaties opgeleverd. Een bedrag dat bijdraagt aan het behoud van het zwembad. Helaas is nog niet iedereen in het dorp benaderd om vriend te worden daarom wordt de actie volgend voorjaar voortgezet.

Het bestuur en team van In de Dennen wenst iedereen een fijne zomer toe en heet u van harte welkom op ons mooie zwembad.