In iedere groep werden djembe-, zang- en dansworkshops gegeven. Foto: PR
In iedere groep werden djembe-, zang- en dansworkshops gegeven. Foto: PR Foto:

Oegandese kinderen brengen swingend Afrika naar school Het Hoge

Vorden - Maandag 20 juni was er een bijzondere ontmoeting op school Het Hoge. Kinderen van het Oegandese Kidsgear Choir waren de hele dag te gast op de school en brachten daar een stukje zonnig, kleurig en swingend Afrika op een regenachtige, bewolkte dag. Hartverwarmend om te zien hoe deze (wees) kinderen zich al heel snel thuis voelden tussen hun Vordense leeftijdgenootjes en samen op het plein voetbalden, touwtjesprongen en hoelahoepten met hun toch wel heel wat soepeler lijven dan de onze!

Dat laatste kwam vooral tot uiting bij het concert dat ze gaven in hun fantastische kleurrijke outfits met zang, dans en op de djembe. In een volgepakte aula met kinderen en hun ouders klonk het alsof je je in het oerwoud van Afrika bevond met dreunende trommels en stampende voeten.

Het laatste lied dat ten gehore werd gebracht werd ook door de kinderen van de school uit volle borst meegezongen. Dat lied hadden de kinderen 's morgens in de groepen geleerd van de Oegandese kinderen die in elke groep een workshop zang en dans en djembe hadden gegeven.

Na dit concert was er nog een Afrikaanse markt, waar Afrikaanse spulletjes die door de koorleden waren meegenomen en door de leerlingen van Het Hoge gemaakte curiosa verkocht werden. De opbrengst van deze markt was bijna 1800 euro! Dit geld komt ten goede aan de Stichting UP4S, die dit koor 2 maanden naar Nederland haalt om geld te genereren voor de school die ze in Oeganda heeft gesticht voor kansarme en weeskinderen. Het Hoge heeft genoten van de ontmoeting met deze kinderen en kijken terug op een zeer geslaagde swingende dag.