Afbeelding

Oranjefeest Medlertol voert koerswijziging door

Medler – Soms in de snikhete zon zoals vorig jaar. Ook wel eens in de stromende regen. Maar ieder jaar is het Oranjefeest Medlertol nog gevierd sinds de eerste editie in 1926. Medlernaren vieren komend weekeinde 'hun' feest dan ook voor de 91-ste achtereenvolgende keer.

Door Jan Hendriksen

Traditionele buurt- en volksfeesten. De reeks in Vorden ging dit jaar van start in buurtschap De Wildenborch. Komend weekeinde vindt naast het Oranjefeest Medlertol ook het Deldens Buurtfeest bij de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg plaats. Her en der staan de buurt- en volksfeesten onder druk: zowel wat publieke belangstelling als financieel aspect. Sommige anderen floreren. Stichting Oranjefeest Medlertol heeft dit jaar een koerswijziging doorgevoerd. Het Oranjefeest vindt niet meer in en om de gebouwen van de coöperatieve landbouwwerktuigenvereniging Elweco-Medo plaats.
Café-restaurant 't Wapen van 't Medler is vrijdagavond 1 juli en zaterdag 2 juli de nieuwe feestlocatie. Voorzitter André Knoef van Stichting Oranjefeest Medlertol: "Evenals bij andere buurtfeesten loopt ook het bezoekersaantal op ons jaarlijkse feest langzaam terug. Hierdoor werd de feestlocatie in en rond de loods van de werktuigenvereniging eigenlijk te groot ten opzichte van het aantal bezoekers. Daarom hebben we voor een nieuwe locatie gekozen zodat het feest wat compacter en daardoor ook gezelliger wordt. En daarmee gaan we terug naar de begin jaren van de inmiddels 91-jarige geschiedenis van het feest. Immers toen vonden de activiteiten ook bij en rondom café Eijkelkamp ('t Wapen van 't Medler) plaats."

Medler Live
De invulling van het feestprogramma blijft op een aantal kleine aanpassingen na komend weekeinde echter hetzelfde als voorgaande jaren. Vrijdagmorgen 1 juli organiseert basisschool De Kraanvogel de kinderspelen voor al haar leerlingen op het terrein van Touwtrekvereniging Vorden. Vrijdagavond zal wederom 'De Vrienden van Medler Live' plaatsvinden (20.00 uur). De avond wordt ingevuld met verschillende acts zoals playback, soundmix en sketches.


Lees verder op pagina 3