Inge Neijenhuis geeft workshops op diverse plaatsen in Nederland. Foto: PR
Inge Neijenhuis geeft workshops op diverse plaatsen in Nederland. Foto: PR Foto:

Workshop over 'Voeten en
nek-schouders' bij het Kulturhus

Vorden - Zaterdag 25 juni 2016 geeft Inge Neijenhuis in het Kulturhus in Vorden een workshop over 'Voeten en nek-schouders'.

Onze voeten zijn meer dan alleen het steunpunt en contact met de aarde. De bewegingen vanuit de voeten staan in verbinding met ons hele lijf. Voetbewegingen kunnen nekklachten en hoofdpijn verminderen, evenwicht verbeteren en omkijken makkelijker maken. Voeten… ze zorgen zelfs voor meer ruimte in ons borstgebied. Dat lucht op.

Tijdens deze ochtend ga je ontdekken en ervaren hoe het samenspel tussen voeten en nek-schouders steeds meer zichtbaar wordt en zich makkelijk laat integreren in de dagelijkse bezigheden. Spelen met je eigen mogelijkheden. Het is voor iedereen toegankelijk die interesse heeft in zijn eigen bewegen en functioneren. Velen van u kennen Inge nog als Oefentherapeute Cesar. Zij had jaren geleden (vanaf 1993) praktijk aan het Hoetinkhof. Zij is inmiddels verder gespecialiseerd in het menselijk bewegen, werkt als Feldenkrais practitioner in Doetinchem en geeft workshops op vele plaatsen in Nederland.

Zaterdag 25 juni van 9.30-12.00 uur bij het Kulturhus Vorden. Kosten € 40. De volgende workshop uit deze serie wordt gegeven op zaterdag 17 september 2016: 'Voeten en handen'. Voor meer informatie: www.bewust-bewegen.com of bel Inge op: 06-4343 1216.


Drukkerij De Arend is zondag 3 juli open

DOESBURG - In de Historische Boekdrukkerij De Arend aan de Burg. Nahuyssingel 28 in Doesburg wordt op 3 juli tijdens de Culturele Zondag gewerkt aan een nieuw gedicht in de serie van de vier seizoenen. Het gedicht over de zomer is inmiddels gereed. Ook de winter en lente zijn uiteraard voltooid. De oplage is gering en het verheugt eigenaar Arie Niks bijzonder, dat reeds een aantal exemplaren in serie naar belangstellenden uit het gehele land zijn gegaan. De gedichten worden in twee kleuren gedrukt met zowel antieke houten letters als oude loden letters. Door de grootte van het druksel wordt er gewerkt met de proefpers van een voormalig krantenbedrijf uit Almelo. Deze pers stamt uit 1900. In dit kleine museum zijn ook vele gereedschappen uit de boekdrukperiode te bekijken. Men vertelt over het gebruik ervan en daarbij komt de geschiedenis van deze historische boekdrukkunst aan de orde. Ook de aansluiting daarvan op ons huidige computertijdperk is een onderwerp. Voor de liefhebbers zijn er bijzondere druksels te verkrijgen. Uiteraard is er nog een pers in vol bedrijf. De typemachine staat klaar voor kinderhandjes. Ook de fraaie bloementuin op de oude stadswal van de Hanzestad bij de historische drukkerij is op deze zondag tussen 12.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken.


www.boekdrukkerijdearend.nl