Op het gazon en in het water waren veel spelletjes te doen voor de kinderen. Foto: PR
Op het gazon en in het water waren veel spelletjes te doen voor de kinderen. Foto: PR Foto:

Buitenspeeldag zwembad In de Dennen groot succes

"Buiten spelen is onmisbaar voor kinderen"

Vorden - Woensdag 8 juni speelde heel Vorden buiten! Ook dit jaar deed zwembad In de Dennen weer mee aan de landelijke buitenspeeldag, georganiseerd door Jantje Beton en televisiezender Nickelodeon. Het doel van de buitenspeeldag is aandacht vragen voor het buitenspelen.

Het prachtige weer zorgde voor een extra grote opkomst. Op het gazon en in het water waren veel spelletjes te doen voor de kinderen. Het maken, versieren en natuurlijk oplaten van vliegers, het ringsteken op de fiets, het steltenlopen, de hersengymnastiek, het torenbouwen en het beklimmen van de waterspin vielen erg in de smaak.

Badmeester Max de Vries kon na afloop met genoegen stellen dat de buitenspeeldag 2016 in het Vordense zwembad een groot succes was. Alles verliep goed en de sfeer was geweldig, mede dankzij de waardevolle hulp van een aantal vrijwilligers die de spelen begeleidden.

Bestuurslid Marieke van Loo:"Buiten spelen was vroeger heel gewoon en vanzelfsprekend. In deze tijd is dat anders. Op een dag als deze, met activiteiten waar jong en oud elkaar ontmoeten in de omgeving van het zwembad, ben ik trots op het bad en en de inzet van vele vrijwilligers. Buiten spelen is onmisbaar voor kinderen!"


Tuinfeest protestantse kerk Wichmond

Wichmond - Bij de protestantse gemeente in Wichmond is op zaterdag 2 juli van 11.00 tot 15.00 uur een gezellig open tuinfeest georganiseerd. Die dag zijn er in en rondom pastorie en kerk aan de Dorpsstraat in Wichmond een keur aan leuke activiteiten voor jong en oud.

Zo zijn er diverse kraampjes waar onder andere boeken, babykleding, fotokaarten en planten te koop zijn. Ook zijn er tentoonstellingen van lokale schilders, is er de mogelijkheid een rondje mee te rijden met de Jan Plezier en zijn er heerlijke hapjes verkrijgbaar die in de pastorietuin genuttigd kunnen worden.

Bovendien zijn er optredens van de koren A Capella en Reborn, de kopergroep van Jubal en wordt het orgel regelmatig bespeeld.

De toegang is gratis. Bij een aantal activiteiten, zoals het springkussen voor de kinderen en na de optredens, kunt u een vrijwillige bijdrage doen. De uiteindelijke opbrengst van de dag is bestemd voor het onderhoud van kerk en pastorie.


Vrijzinnige Geloofsgemeenschap

HENGELO - Mevrouw Esseldien Wennink uit Doetinchem gaat op zondag 19 juni voor in de dienst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hengelo Gld. De kerkdienst begint om 10.30 uur in de kleine kerk aan de Banninkstraat nr. 9. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en om onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar na te praten. Iedereen is van harte welkom.