Het Kidsgear Children's Choir uit Oeganda bestaat uit kinderen van 8 tot 12 jaar. Foto: PR
Het Kidsgear Children's Choir uit Oeganda bestaat uit kinderen van 8 tot 12 jaar. Foto: PR Foto:

Afrikaans kinderkoor op bezoek bij school Het Hoge

Vorden - Na maanden van voorbereiding komt het Kidsgear Children's Choir uit Oeganda naar Nederland. De Oegandese kinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, zingen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes thuis. Maandag 20 juni zal het koor de dag doorbrengen bij school Het Hoge.

Het kinderkoor is afkomstig van de Kidsgear Primary school in Bukomansimbi, een school die een thuis biedt aan wees- en kansarme kinderen in Oeganda. De school werd in 2006 opgericht door de Nederlandse stichting UP4S. Op dit moment worden 80 weeskinderen volledig door de stichting onderhouden, met behulp van donaties. Daarnaast krijgen 400 leerlingen uit het dorp en de nabije omgeving les op Kidsgear Primary school. Mede door de tournee in 2009 heeft de stichting in 2010 een middelbare school kunnen bouwen. Vanwege dit grote succes in de afgelopen jaren is besloten het Oegandese kinderkoor in de periode medio begin mei tot begin juli 2016 weer naar Nederland te laten overkomen. De opbrengst van de tournee zal deze keer gaan naar verschillende bouwwerkzaamheden, de ambachtsschool en maandlasten voor eten, kleding/schoenen en onderwijs.

Na het muzikale welkom om 8.15 uur op het plein geven de leden van het koor de hele dag zang- dans en djembéworkshops in de groepen. Om 14.00 uur 's middags is het spetterende slotoptreden op het plein waar de leerlingen, samen met het koor, zullen laten zien wat ze geleerd hebben die dag. Tot 15.30 uur is er een Afrikaanse markt, waar u voor een klein bedrag artikelen van de stichting kunt kopen, maar ook spulletjes die de leerlingen voorafgaand aan dit evenement gemaakt hebben. Ook voor een drankje en een hapje wordt gezorgd.