Teamcaptain Marco Horstman en Peter Bogers (achter). Toon Rust en Herman Brinkerink (voor). Foto: PR
Teamcaptain Marco Horstman en Peter Bogers (achter). Toon Rust en Herman Brinkerink (voor). Foto: PR Foto:

Meikaevers

't Is dit jaor weer raak wat de meikaevers angeet. A'j d'r met te maken kriegt kan dat völle schade an ow tuin en bömen anbrengen.Zi-j beheurt töt de plaog- incecten. De Meikaever kump in 't veurjaor uut de grond en geet eerst een tiedje zich te goed doen an ''t blad van de eikebömen maor ok de beuk is gewild. Veural de beuke hegge mot d't an geleuven en dat is soms te zien at ze al wat kaal begint te worden. Now heurt dat bi-j de natuur zo'j denken,maor as 't um ow eigen hegge ,gresveld of nötteboom geet, dan denk i-j door wel anders aover. Bi-j mien zwaoger was d'r dit jaor ok weer zo'n plaoge. Hi-j halen ze iedere kere van 't gres af en raken d'r ok bedraeven in um ze zo uut de loch te vangen. Hi-j kreeg door bie hulpe van de merels die ze laevend van de grond op pikken of zo uut de loch pakken.Ok de oelen vangt meikaevers.

Toen de buurman zo maor op de koffie kwam heuren hi-j van 't probleem en kwam met een oplossing. As 't duuster begint te worden dan hang i-j een sterke lampe an de mure en door onder zet i-j een grote kuup met water onder met betjen afwas spul d'r in .Moi natuurlek gin sop van maken, nee zo d'r in gieten dan spiegeld 't water nog better. Zo gezegd zo gedaon. De volgende margen op tied uut bedde um te kieken of d'r iets gebeurt was en jao verduld de hele bak zat vol met meikaevers. Angezien ze niet kunt zwemmen wazzen ze allemaole dood. Handen vol halen hi-j d'r uut en dat dagen lang.

De meikaevers leg namelek pas nao zo'n 6 dagen eitjes at ze in kontact bunt ewest met een menneke. Die eitjes legt ze zo'n paar cm in de grond. Door komt dan de rupsen uut de z.g Engerlingen en die vret ow 't hele gazon kaal. D'r bunt voetbalvelden en golfbanen deur vernield. Ondanks dat wi-j now al in juni zit , bunt d'r nog meikaevers, de olden gaot vanzelf dood maor de Engerlingen zörgt weer veur 't nao geslacht. Hebt i-jleu door ok last van zörg dan da'j ze veur dat ze eitjes gaot leggen probeert of ze kunt zwemmen.

Goed gaon,
Gait de strieker (Gerbert Abbink)
Magnoliaweg 13, Zelhem


Start biljartvereniging 'Het Kulturhus'

Vorden - Na afsluiting van de competitie 2015/2016, wilde een biljartteam wel eens wat nieuws. Het leek deze heren wel wat om iets te beginnen in Het Kulturhus. Uitbater Boudewijn vond dit een goed idee en na overleg werd er een plan opgesteld om het biljart eerst eens grondig te renoveren.

Zo zijn er nieuwe banden en laken op gekomen. Ook werden er nieuwe ballen en een radiografische scorebord aangeschaft. Het geheel is een plaatje geworden, waar menig biljartgelegenheid jaloers op zou zijn. Met ingang van september 2016 gaan de tot nu toe vier heren, zich mengen in de biljartcompetitie van Biljartbond ''De Ijsselkring''. Naar aanleiding van eerder behaalde resultaten starten deze biljarters in de B klasse.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog biljarters zijn die graag een balletje willen stoten in de competitie en een gezellig team, neem dan contact op met Marco Horstman 0612108170.