Miss Es brengt haar Big Boys mee naar Live@Ideaal. Foto: PR
Miss Es brengt haar Big Boys mee naar Live@Ideaal. Foto: PR

Country-Billy Trio uit de Achterhoek

Zelhem - Woensdagavond 25 mei staat de band 'Miss Es & The Big Boys' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Miss Es & The Big Boys is een Country-Billy Trio uit de Achterhoek. Sinds de zomer van 2012 zijn ze hard bezig hun liefde voor Country, Hillbilly, folk, roots (eigenlijk gewoon hun liefde voor muziek) ten gehore te brengen. Ze voelen zich daarbij geïnspireerd door legendes als Johnny Cash, Bob Dylan en Willem Neerfeldt maar ook hedendaagse 'legendes' als Hillbilly Moon Explosion en Imelda May.

Van oud naar nieuw, van Abba via Gogol Bordello naar Volbeat. Of onbekendere werken van klasse artiesten. Naast covers brengen ze ook enkele eigen geschreven teksten en nummers ten gehore. Hierin voert humor de boventoon, hoewel ook de gevoelige snaar wordt geraakt. De ambitie is om naast de klassiekers van hun grote voorbeelden ook veel eigen werk te maken.

Miss Es (Esther Smeets) wordt in de band vergezeld door haar twee Big Boys Tomas Harkink en Vincent Markus. Het repertoire wordt uitgevoerd met verschillende instrumenten, zowel als troubadours op straat of op een podium. Buiten de standaard bezetting met twee gitaren en een contrabas wordt er gevarieerd met de leadzang, melodica, wasbord, mondharmonica en percussie.

Live@Ideaal
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org.