Western Riding vormde een van de demonstraties tijdens de 'Dag van het Paard'. Foto: PR.
Western Riding vormde een van de demonstraties tijdens de 'Dag van het Paard'. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Talloze demonstraties tijdens Dag van het paard' RV en PC De Graafschap

Vorden - Rijvereniging en Ponyclub De Graafschap organiseerde zaterdag 21 mei op haar terrein aan de Hamelandweg voor het eerst een 'Dag van het paard'. Mede door de afwisselende demonstraties en het mooie weer werd het een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is. De toeschouwers konden op het weiland en in de rijhal van de vereniging genieten van alle facetten van de paardensport.

Het mennen werd vertegenwoordigd door de jeugdige gebroeders Bolt die het marathon rijden spectaculair demonstreerden en door Johann Haasnoot welke het authentieke rijden promootte. Een andere tak van de paardensport werd gedemonstreerd door De Oortveldruiters uit Empe welke met enkele meisjes in de rijhal lieten zien wat voltige inhield. Ook het grondwerk aan de hand kwam deze middag aanbod, Yvet Bolkesch liet zien wat je met veel vertrouwen tussen mens en paard allemaal kan doen. Verder waren er natuurlijk ook demonstraties van de verschillende disciplines in de ruitersport. Het western rijden werd gedemonstreerd door Laja Schuur en de springdemonstratie werd verzorgd door Edwin Klokman. De oud instructeur van De Graafschap liet zien hoe hij met gemak over de hoogste hindernissen springt. De verschillende oefeningen in de dressuur werden door Arnold Veldhoen van DDH Stabels gedemonstreerd en uitgelegd. Hester Slegt gaf uitleg over hoe een kür op muziek wordt samengesteld welke werd verreden door Ilse Lindeschot. Last but not least lieten de jeugdleden van Ponyclub De Graafschap een mooie carrousel zien onder leiding van instructrice Simone Bauw.

Buiten deze demonstraties kon bij de stand van Paard en Hond inlichtingen worden verkregen over de diverse behandelingen voor paard en hond. Ook de menvereniging In de Reep'n uit Vorden was op deze dag aanwezig met een stand. Bovendien waren er twee koetsen aanwezig waarmee een ritje door de bossen van Vorden kon worden gemaakt. Voor degene die nog op zoek was naar iets voor de ruiter of zijn paard was er een stand waar men goedkoop tweede hands spullen kon kopen. Ook aan de kinderen was gedacht. Zij konden ezeltjes knuffelen of een ritje maken op een pony. De organisatie kon aan het eind van de middag terugkijken op een mooie dag vol paardensport.