Ratti 2 in het nieuw dankzij Kroon Kozijn uit Didam. Foto: PR
Ratti 2 in het nieuw dankzij Kroon Kozijn uit Didam. Foto: PR Foto:

Ronde van Wichmond

Wichmond - Voor de 41e keer werd zaterdag 21 mei de Wielerronde van Wichmond georganiseerd door wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond verreden. Een mooi parcours in een fantastische omgeving wat elk jaar weer vele wielrenners naar Wichmond trekt. De wedstrijd in de categorie amateurs/sportklasse/junioren was zelfs volgeboekt met honderd deelnemers. Meer mogen er van de KNWU niet meedoen in verband met de veiligheid. Enkele renners die zich nog wilden aanmelden kwamen dus tevergeefs.

Als eerste onderdeel stond de Rabo-Dikke-Banden-Race op het programma. In drie leeftijdscategoriëen werd er door de jongens en meisjes serieus gestreden om een plek op het podium. Extra leuk was het toen bleek dat de burgemeester van Bronckhorst Marianne Besselink naar Wichmond was gekomen om de wedstrijd te zien en de medailles uit te reiken aan de jeugdige winnaars.

Winnaars van de Dikke Bandenrace werden Mart Dijkman (geboortejaar 2008/2009), Laura Harbers (2006/2007) en Stefan Jansen (2004/2005). Daarna kwamen de renners in de categorie Amateurs 40+ aan de start voor een wedstrijd over 21 ronden, totaal goed voor 55 kilometer. Het was warm, er stond veel wind waardoor ze op sommige stukken behoorlijk op de kant werden gereden. Er waren diverse ontsnappingen die steeds weer werden teruggepakt door het peloton: kortom een spannende wedstrijd. Met minder dan twintig seconden voorsprong was het een groepje van drie renners die konden sprinten om de eerste plaats. Winnaar werd Ferry de Ruiter uit Putten.

Namens RTV Vierakker-Wichmond deden Peter Makkink en Martin Weijers mee, ze reden goed mee maar niet voor de prijzen. Daarna was er een wedstrijd voor de categorie Amateurs/Sportklasse/Junioren. De grote groep renners vertrok en er werd hard gereden. Het peloton brak al snel in meerdere groepen uiteen en er kwam een zeer sterke renner naar voren: Kamiel Vleeming uit Zwolle. Ondanks de harde wind reed hij de laatste ronden alleen op kop. Zijn voorsprong was te groot om nog weg te geven en zijn overwinning was verdiend. Van de RTV-ers die meereden werd Koen Jansen verrassend elfde, Wesley Willems werd 43ste en Simon Bargeman 56ste.De organisatie kan tevreden terugkijken op een geslaagd wieler-evenement dat mede mogelijk is gemaakt door de vele sponsoren en vrijwilligers. De organisatie kan direct ook vooruitkijken op de volgende wielerronde die door RTV Vierakker-Wichmond wordt georganiseerd, de wielerronde van Vorden staat op zondag 26 juni op het programma.


Nieuwe trainingspakken Ratti 2

Kranenburg - Kort voor het sluiten van het seizoen is SV Ratti zondag 2 in nieuwe trainingspakken door Kroon Kozijn uit Didam. Marc Stevens van Kroon Kozijn, en tevens speler van Ratti 2, is verheugd dat zijn teamgenoten er vanaf nu representatief bijlopen voorafgaand aan de wedstrijden van Ratti 2.


Nederlaag voor Ratti dames

Kranenburg - Afgelopen woensdagavond was het de laatste competitiewedstrijd voor de dames van Ratti. De dames reisden af na het stadion 'de stikke bocht' van Wolfersveen. Ratti begon de wedstrijd door meteen druk te zetten.

Zo ontstonden in de eerste tien minuten grote kansen. In de 5de minuut speelde Els Berenpas de bal voor het goal waar Kim Heuvelink stond, bal raakt in de kluts. Een paar minuten later kreeg Esther Menkveld de bal in de voeten op de zestienmeterlijn maar ook deze bal kwam niet richting het doel door het goeie verdedigingswerk van Wolfersveen. Wolfersveen begon toen ook meer druk te zetten. Na de derde gegeven corner vloog de bal in het doel van Ratti, 1-0.
In de 14de minuut speelde Kelly Peters de bal op Els berenpas die de bal vervolgens hard op de paal schoot. Na 10 minuten was het toch raak, Els Berenpas speelde de bal voor op Marieke Tuinman die het vervolgens wist af te maken, 1-1. In de 35ste minuut gaf Kim Heuvelink een steekpass op Esther Tuinman maar de bal ging net over. Ruststand bleef 1-1. In de tweede helft bleef het over en weer gaan totdat Wolfersveen in de 60ste minuut scoort, 2-1. Vijf minuten later kreeg Ratti een vrije trap op de rand zestien, de bal beland net langs de paal. De Ratti dames kunnen hun spel niet weer vinden van de afgelopen weken en creëerden weinig kansen meer. Met een eindstand van 4-1 keerden de dames van Ratti weer richting huis. De dames van Ratti zijn in de competitie op de 3de plaats geëindigd.


Quintusloop Hengelo

HENGELO - Zondag 29 mei is het zover, dan vindt de vierde editie van de Quintusloop plaats met wederom Albert Heijn als hoofdsponsor. Om 12.15 uur kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar meedoen met de kidsrun. Deze run van 1,75 kilometer wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. De organisatie is zeer benieuwd hoeveel kinderen mee gaan lopen en gaan ervaren hoe het is om aan een echte hardloopwedstrijd mee te doen. De Hengelose kinderen zullen getraind aan de start verschijnen, want de trainsters van Fastfoot hebben de afgelopen weken clinics verzorgd op de basisscholen. Om 13.00 uur start de 10 kilometer en om 13.15 uur de 5 kilometer. Start en finish zijn bij Sporthal De Kamp, Sarinkkamp 7. Vele mensen hebben getraind speciaal voor de Quintusloop, de Hengelose Royal Wind Band speelt tijdens de route en diverse ondernemers sponsoren. Een mooi, sportief evenement in Hengelo. Tot zondag, als hardloper of supporter langs de route! Schrijf je nu in via de sites.


www.quintusloop.nl

www.inschrijven.nl