Rita (l) en Wendy hebben een fantastisch muzikaal cadeau gekregen voor hun lustrumviering. Foto: PR.
Rita (l) en Wendy hebben een fantastisch muzikaal cadeau gekregen voor hun lustrumviering. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Jubileumconcert 'de Oude Droom' duo Rita en Wendy

Viering van vijfjarige samenwerking

Vorden - Mensen amuseren en ontroeren met hun liedjes, daar genieten ze van. Het Vordense zang- en muziekduo Rita (Het Klavier) en Wendy Addink leerden elkaar in 2011 kennen bij de voorstellingen van de 'Zomercarrousel' in Theater onder de Molen in Linde. Middels een jubileumvoorstelling wil het duo op zaterdag 1 oktober in Het Kulturhus hun vijfjarige samenwerking vieren met de voorstelling 'de Oude Droom'.

Door Jan Hendriksen

Rita (56) en Wendy (39) hebben een fantastisch muzikaal cadeau gekregen voor hun lustrumviering: De Koninklijke Enschedese Burgerij Harmonie onder leiding van dirigent Marc van Wessel heeft namelijk aangeboden medewerking aan hun eerste lustrumconcert te geven. Dit orkest gaat de dames de hele avond begeleiden.

"En dat is een feest en biedt ons talloze mogelijkheden. Ik kende Marc van Wessel via een regionale muziekschool. En zo zijn de contacten ontstaan", zo verklaart Rita. En omdat beide dames niet gewoon 'liedje, instrumentaaltje, liedje' wilden maar een programma met 'poëzie, een verhaal, een gedachte, dat door het hele programma meandert' hebben ze een special guest uitgenodigd: Verhalenverteller en troubadour Gery Groot Zwaaftink. De Vordenaar staat bekend om zijn prachtige verhalen en zijn innemende manier van vertellen. In de afgelopen maanden hebben beide 'diva's', zoals het tweetal elkaar onderling graag noemt, tientallen liedjes beluisterd en verzameld voor het concert.

Wendy: "Daaruit hebben we inmiddels een conceptprogramma gekozen met prachtige muziek voor zowel voor ons als het orkest." Rita: "En de titel 'De Oude Droom' hebben we niet zomaar gekozen. Daar zit een diepere betekenis achter met als trefwoorden hoop, idealen, liefde en vriendschap." "En het was voor mij ook een 'oude droom' om ooit ook eens met een orkest op te treden", zo verklaart Wendy de titel.

Verschillend
Ondanks hun totaal verschillende muzikale achtergrond ontstond in de Lindesche Molen vijf jaar geleden hun eerste succesvolle samenwerking. Wendy is behalve een allround pop- en bandzangeres ook een integere chansonnieré. Ze maakte deel uit van duo Juweel en zong in verschillende ensembles. Rita heeft een klassieke piano en zangopleiding gehad, zong in koren, begeleidde veel klassieke zangers maar is daarnaast ook een echt theaterdier en maakte een aantal theaterprogramma's met chansons. Na een aantal try-outs en een prachtige, ontroerende première in Theater onder de Molen in Vorden zijn inmiddels vele programma's mogelijk in kleine zalen met intieme sfeer. Ook voor een programma op maat lopen Rita en Wendy niet weg. Het duo beschikt inmiddels over vier verschillende theater- en muzikale programma met als thema's 'Stadsliedjes', 'Hoe speelt een vrouw het spel?', '@the Piano' en 'Uit de oude doos'.

Toegangskaarten
Toegangskaarten voor het Jubileumconcert 'de Oude Droom' zijn via de website www.ritaenwendy.com te bestellen. Kaarten kosten tien euro in de voorverkoop en op zaterdag 1 oktober 12.50 euro aan de kassa. Aanvang 20.00 uur. Op zaterdag 8 oktober spelen Rita en Wendy het programma 'De Oude Droom' nogmaals op uitnodiging van De Koninklijke Enschedese Burgerij Harmonie in Enschede.