Het 1e elftal van v.v. Vorden heeft in haar eerste jaar in de 2e klas KNVB haar doelstelling behaald. Foto: PR Foto:

Vorden 1 wint met 1-3 van Babberich en verlengt het 2e klasseschap

Vorden - Het 1e elftal van v.v. Vorden heeft in haar eerste jaar in de 2e klas KNVB haar doelstelling al na 24 wedstrijden geheel op eigen kracht behaald. Door een 1-3 overwinning op Babberich is het op 34 punten gekomen en heeft het nu al 8 punten meer dan de nummer 10, de plek die nacompetitie om lijfsbehoud in zal houden. Toen de kruitdampen waren opgetrokken en de uitslagen op de overige velden bekend werden, bleek ook nog eens dat het team van trainer Michel Feukkink in haar debuutjaar op dit niveau zelfs nog kanshebber is voor de 3e periode terwijl er nog twee wedstrijden te spelen zijn.

Vorden 1 had in de 9 voorgaande wedstrijden na de winterstop nog maar 6 doelpunten gemaakt, maar in Babberich lag de bal er na 10 minuten al twee keer in. Direct in de 3e minuut mocht Gijs van der Veen al een corner nemen en deze kwam met een boogbal bij de 2e paal terecht. De kleine keeper van Babberich bleef op de lijn staan en werd vanaf een meter of drie verrast door Roy Böhmer die met een kopbal de stand op 0-1 bracht. Nog geen 10 minuten later was de stand zelfs al 0-2 toen Vorden aan de linkerkant wederom de sterk spelende Gijs van der Veen aan kon spelen. Vanuit de kaatsbal van Gijs kwam Daan Horstman in balbezit en deze ging een solo aan rondom het 16-metergebied en gaf hij na diverse passeeracties de bal breed op Siebren Bijenhof. Deze 19-jarige middenvelder die sinds enkele weken een basisplaats heeft veroverd moest nog een keer de bal goed leggen en een Babberich-verdediger op het verkeerde been zetten alvorens hij droog maar zeer effectief de bal laag in de linkerhoek schoot; 0-2. Vorden 1 speelde een prima wedstrijd terwijl de tegenstander Babberich individueel tot de beste drie ploegen van 2I behoort en zodoende ook nog wel een aantal keren het vuur flink aan de schenen van Vorden legde. Er ontspon zich dus een fraaie wedstrijd voor de supporters langs de lange zijde op Sportpark de Buitenboom, waar het publiek van 1989 t/m 2012 heeft kunnen genieten van de rood-witten in de Hoofdklasse KNVB, met ook enkele goede mogelijkheden voor Babberich. Zo zag iedereen rond de 25e minuut het net al bewegen achter de rug van de reeds gepasseerde keeper Robin Verstege, maar stond Bart Stokman nog op de lijn om op miraculeuze wijze redding te brengen voor Vorden. En nog geen 5 minuten later was het wederom de spits van Babberich die alleen voor keeper Verstege op doek maar vanaf een meter of twaalf precies op de vuisten van de dit seizoen minst gepasseerde keeper van de 2e klas mikte, daar waar een simpele schuiver nagenoeg zeker een doelpunt had opgeleverd. De stand bleef zodoende 0-2, terwijl aan de andere kant Vorden ook nog een aantal mogelijkheden kreeg, vooral wanneer Bart Stokman aan de rechterkant een aantal keren prima kwam opzetten.

In de tweede helft drong Babberich erg aan en haalde alle trucs van stal om het de Vorden verdediging het maar zo moeilijk mogelijk te maken. De spelers van Babberich, allen met een verleden uit het betaalde voetbal of top amateurvoetbal, hanteerde hierbij niet alleen de technische en taktische vaardigheden, maar probeerden ook met geniepigheden, overtredingen en commentaar op de leiding alles uit de kast te halen om maar een positief resultaat te behalen en de wedstrijd te laten kantelen. De bewust zich iets in laten zakken ploeg van Vorden 1 werd er niet koud of warm van en bleef eenvoudig op de been en kon zelfs in de tegenstoten een aantal keren zeer gevaarlijk naar voren komen. Toch kropen zij nog twee keer door het oog van de naald toen beide keren er vanaf links een zeer scherpe voorzet werd gegeven die beide keren precies tussen de op de 16-meterlijn geposseerde verdediging en keeper Verstege in viel. De eerste keer kreeg een speler van Babberich geheel vrijstaand een uitmuntende kopkans, maar zijn poging verdween voorlangs en de andere keer werd een kopduel gewonnen bij de 2e paal maar gelukkig voor Vorden verdween deze net langs de paal in het zijnet. De wedstrijd werd echter beslist aan de andere kant van het veld toen Frank Hiddink met het druk zetten op de opbouwende laatste lijn van Babberich de bal ontfutselde van de voorstopper van de rood-witten. Deze rijzige blonde verdediger ging direct achter Frank aan en zette daarmee de topscorer nog onder druk. Frank Hiddink bedacht zich echter vanaf 25 meter niet en schoot de bal over de keeper van Babberich in het doel en bracht de stand op 0-3. Direct daarna werd het nog 1-3 omdat een voorzet te scherp werd aangesneden en zodoende in één keer in het doel verdween.

In het laatste kwartier werden Bas Abbink, Rik Schröer en Ate Barendsen nog ingebracht en hield Vorden zodoende keurig stand en speelde de wedstrijd professioneel uit en kregen zij zelfs nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Door dit resultaat heeft Vorden 1 zich veilig gespeeld in haar debuutjaar in de 2e klas en doet het met nog twee wedstrijden te spelen zelfs nog mee om de 3e periode. In de stand om deze laatste periode staat Concordia Wehl met 14 punten bovenaan en Vorden volgt op 11 punten.