De oud-leerlingen van de voormalige Medlerschool 1965-1971. V.l.n.r. Leida Pasman-Hanveld. Rikie Raterink-Fokkink, Johanna Hissink-Nijland, Han Bannink, Wilma ter Bogt-Dimmendaal, Jan Hendriksen en Minie Meijerink-Wunderink. Foto: PR.
De oud-leerlingen van de voormalige Medlerschool 1965-1971. V.l.n.r. Leida Pasman-Hanveld. Rikie Raterink-Fokkink, Johanna Hissink-Nijland, Han Bannink, Wilma ter Bogt-Dimmendaal, Jan Hendriksen en Minie Meijerink-Wunderink. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Oud-leerlingen Medlerschool gaan 'Back to the Sixties'

Vorden – Op muzikaal gebied is het populair: 'Back to the Sixties'. Maar wat dachten een tweetal oud-leerlingen van de voormalige Medlerschool in de Vordense buurtschap. Dat kunnen wij ook met 'onze Medlerschool'. Zeven oud-leerlingen van deze voormalige plattelandsschool uit de schooljaren 1965-1971 troffen elkaar zondag 1 mei in Ruurlo, Een aantal treft elkaar nog met enige regelmaat in het Vordense, Hengelose, Ruurlose of op het jaarlijkse Oranjefeest Medlertol. Anderen hadden elkaar totaal uit het oog verloren. Tot tweemaal toe was er een schoolreünie van de Medlerschool: in 1989 in Kulturhus Vorden en in 2000 tijdens het 75-jarig Oranjefeest Medlertol. Maar daar was destijds vanuit deze groep bijna geen belangstelling voor geweest. Daarom leek het Leida Pasman – Haneveld wel leuk om heel specifiek die leerlingen die bij haar in 1965 op school waren begonnen en die in latere jaren waren ingestroomd in de klas uit te nodigen voor een klassenreünie. Zo gezegd zo gedaan. En middels de gastvrijheid van de huidige bewoners bracht het zevental zondag ook een onverwachts bezoek aan de voormalige school die in 1977 haar deuren sloot. Als herinnering aan de in 1971 verongelukte klasgenoot Wim Hendriksen legde een van de reünisten een klein bloemstuk op het graf van Wim. Han Hazekamp was wegens andere verplichtingen afwezig. Talloze herinneringen werden opgehaald en oude foto's bekeken. Met dank aan mevrouw Hazekamp, de echtgenote van de voormalige schoolhoofd 'Meester' Hazekamp en de Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden.