Met dank aan het enthousiaste publiek. Foto: PR.
Met dank aan het enthousiaste publiek. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Verfrissend Voorjaarsconcert Vordens Mannenkoor

Vorden - Rond 10.00 uur verlieten zaterdagavond 30 april ongeveer 150 bezoekers met een blije glimlach op hun gezicht de grote zaal 't Kultuurhus Vorden. Zij hadden zichtbaar genoten van het eerste concert dat het Vordens Mannenkoor in het jaar van hun 80-jarig jubileum gaf. Met medewerking van Rita en Wendy, pianist Andor Boddeke en bariton Ludo Eijkelkamp werd onder leiding van dirigent Christo Guenov een zeer gevarieerd programma ten gehore gebracht.

Het concert begon, na het welkomstlied 'Mognhaja leta', met de serene stem van Wendy Addink, die het lied van 'The Rose' inzette en daarna werd aangevuld met de stem van Rita Boshart en tenslotte met de sonore stemmen van het hele koor. De toon was gezet. In het vervolg van het eerste deel van het concert werden voornamelijk liederen gezongen die pasten bij de sfeer van het voorjaar. Afwisselend zongen het koor en Rita en Wendy alleen of samen liederen. Christo Guenov kon zich helemaal concentreren op het dirigeren en hoefde het koor niet te begeleiden op piano. Dit werd nu verzorgd door Andor Boddeke. Daardoor klonk alles als een goed op elkaar afgestemd geheel en konden in de liederen vaak subtiele nuances aangebracht worden. Daartegenover was ook merkbaar dat het Vordens Mannenkoor met een geheel vernieuwd repertoire bezig is, waarvan nog niet alle liederen heel zeker over kwamen.

Na de pauze kreeg het programma een ander karakter. Alles werd vrolijker en luchtiger. Met het 'Jägerchor' van het koor kwam de sfeer er meteen goed in. Ludo Eijkelkamp deed daar met zijn lied 'Ja, das Schreiben und das Lesen' nog een schepje bovenop. Maar ook een aantal liederen van Rita en Wendy, met name de eigen liederen 'Heimwee' en 'Ode aan Vorden' maakten veel indruk op het publiek, want je kon toen een speld horen vallen. Afsluitend zong het mannenkoor 'Mien Achterhoek', een aanstekelijk lied, waarbij het lastig is om er niet glimlachend naar te luisteren. En toen als toegift nog één keer door alle deelnemers 'The Rose' had geklonken, kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaan. Met dank aan het enthousiaste publiek.