Staand: v.l.n.r.:  Jan Visser (leider), Reza van Houte, Dick Bosch, Gerrit Ruiterkamp, Frans Besselink, Hans Groot Roessink en Henk Broekgaarden. Zittend v.l.n.r.: Jan Hendriksen, Dick van Asselt, Rob Golstein, Bertus Zweverink, Rinand Meulenbrugge en Adriaan van Helden. Foto: Annie Visser.
Staand: v.l.n.r.:  Jan Visser (leider), Reza van Houte, Dick Bosch, Gerrit Ruiterkamp, Frans Besselink, Hans Groot Roessink en Henk Broekgaarden. Zittend v.l.n.r.: Jan Hendriksen, Dick van Asselt, Rob Golstein, Bertus Zweverink, Rinand Meulenbrugge en Adriaan van Helden. Foto: Annie Visser. Foto: Jan Hendriksen

Voetballers kampioenelftal VV Vorden 4 seizoen 1984-1985 treffen elkaar

Vorden - Het was of de tijd niet stil had gestaan. Sommigen waren wat grijzer geworden. Anderen waren wat kilootjes aangekomen. Het was inmiddels ruim dertig jaar geleden dat men deel uitmaakte van het kampioenselftal van VV Vorden 4. In het seizoen 1984-1985 had men namelijk onder aanvoering van leider Jan Visser en de inmiddels helaas overleden trainer Karel Nieuwenhuis via een beslissingswedstrijd tegen Eerbeekse Boys 3 op het hoofdveld van de voormalige voetbalvereniging Zutphania in Zutphen de kampioensvlag kunnen hijsen: 2 -1.

Door Jan Hendriksen

Middels twee schitterende doelpunten van Rob Golstein en een eigen treffer - zo bleek na een analyse- van Bert Zweverink was de winnende score tot stand gekomen. Zaterdagmiddag 30 april troffen dertien van de destijds veertien elftalspelers en leider Jan Visser met hun partners elkaar in de gezellige kantine van VV Vorden. De organisatoren hadden samen met voorzitter Marc van der Linden van VV Vorden een kleine overzichtstentoonstelling ingericht. Naar goed voorbeeld van het programma Clubgenoten van TV Gelderland werd er een nieuwe elftalfoto gemaakt. En natuurlijk werd er nog even een balletje getrapt op het hoofdveld van sportpark 't Grote Veld. Na afloop van het gezellige samenzijn bedankte de aanvoerder van het kampioensteam van destijds Henk Broekgaarden de organisatoren en de gastvrijheid van VV Vorden voor dit treffen. "Iets om in de toekomst te herhalen tijdens het 90-jarig bestaan van VV Vorden in 2019", zo opperde een van de voetballers van het kampioenelftal uit 1985.

Het kampioenselftal van VV Vorden 4 uit 1985. Foto: Annie Visser.