De Bregloop in Barchem kent jaarlijks een grote deelname. Foto: PR.
De Bregloop in Barchem kent jaarlijks een grote deelname. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Stichting Leergeld Lochem als goede doel van zesde Lochemse Bergloop

Barchem/Ruurlo - Het is een inmiddels een klassieker onder de hardloopwedstrijden, de Lochemse Bergloop. Op zondag 3 april zal voor de zesde keer deze unieke wedstrijd worden georganiseerd. Voor de kinderen zijn de afstanden 1500 en 2250 meter en voor de volwassenen zijn de afstanden 7.5 en vijftien kilometer.

Evenals voorgaande jaren wordt de wedstrijd gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Leergeld Lochem. De stichting, die uitsluitend met vrijwilligers werkt, helpt momenteel zeventig kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar. Ze levert een bijdrage in de kosten voor bijvoorbeeld zwemlessen, contributie voor sportclubs of fitness en de ouderbijdrage voor school. Zo wil Leergeld Lochem de kans op buitensluiting van kinderen uit gezinnen met beperkte financiƫle middelen voorkomen.
De start van de Lochemse Bergloop plaatsvinden aan de voet van de Kalenberg in Barchem. De deelnemers van de 7.5 en vijftien kilometer zullen na de Kalenberg richting de Lochemse Berg lopen.

Beruchte klim naar de Belvedere

De beruchte klim naar de Belvedere zal voor alle lopers een echte kuitenbijter zijn. Het parcours van de Kidsrun is 750 meter lang. Kinderen t/m negen jaar lopen twee ronden en kinderen van tien t/m veertien jaar drie ronden. Ook de jeugd zal flink aan de bak moeten want zij zullen iedere ronde de beklimming van de Kalenberg voor de kiezen krijgen.

De start van de Kidsrun is om 10.30 uur. De volwassenen starten om 11.00 uur en 11.15 uur. Het is mogelijk om op de wedstrijddag in te schrijven bij Camping Reusterman in Barchem. Voor inschrijving kost t/m 9 jaar twee euro, 10 t/14 jaar drie euro en voor volwassenen zeven euro. Na inschrijving kost respectievelijk drie, vier en negen euro. Geadviseerd wordt om gebruik te maken van de voorinschrijving. Dit voorkomt wachttijden bij het inschrijfbureau. Voorinschrijven kan nog tot en met 2 april via de website.


www.lochemsebergloop.nl