Michel ter Vrugt, Eelco Pierik, Gerrit Borgman, Derk Pardijs en Reind Krijt. Foto: PR
Michel ter Vrugt, Eelco Pierik, Gerrit Borgman, Derk Pardijs en Reind Krijt. Foto: PR Foto:

Biljartteam K.O.T. 1 Wichmond in nieuwe tenues

Wichmond - Koepedicure Gerrit Borgman heeft de spelers van Biljartteam K.O.T. 1 uit Wichmond voorzien van nieuwe outfits.

Gerrit wekelijks toeschouwer van K.O.T. 1 kon het niet langer aanzien dat zo'n goed geolied team in zulke slonzige outfits ten tonele kwamen, na verschillende contract besprekingen tussen koepedicure Borgman en Supervisor Reind Krijt en teamcaptain Derk Pardijs (beiden speler van K.O.T. 1) is het dan eindelijk gelukt om via Brandt bedrijfskleding voor elke speler een passende maat te vinden. Wekelijks zit Gerrit op het puntje van de barkruk ( of lurkend aan zijn sigaar vanuit het rookhol) de wedstrijden van K.O.T. 1 nauwlettend te volgen, Gerrit is ervan overtuigd dat de outfits het spel nog beter ten goede doet komen.

Presentatie
Zondag 13 maart was de presentatie een feit, in het rijkelijk gevulde café den Olde Kriet was het Gerrit die een viertal dames uitkoos (na eerlijke loting) die de heren keurig hielpen met het zorgvuldig aankleden van de nieuwe blouses. Michel ter Vrugt droomde nog stiekem op de fluwelen handjes van Roos, maar loting bepaalde helaas anders voor Michel.
Na een luidkeels applaus was het de beurt aan de fotograaf Michiel ter Beest om wat kiekjes te schieten, waarna Gerrit zijn speech gaf. Bij het bestuderen van de al gespeelde wedstrijden/ uitslagen bleek dat 1 van de teamleden (Eelco Pierik red.) veel meer punten in de wacht had gesleept dan de overige 3 teamleden. Het zou Gerrit niet zijn dit nader tegen het licht te houden en wat bleek: deze persoon volgde - al dan niet stiekem - biljartlessen.

Hij was ervan overtuigd dat hieruit voor de overige 3 teamleden ook nog meer rendement gehaald zou kunnen worden. Gerrit ging op zoek naar een leermeester, welke ook nog de taal verstond. Via via kwam Gerrit terecht bij BV de pelikaan in Zutphen alwaar hij in contact kwam met Rene Paap, deze persoon bleek bij uitstek geschikt om de mannen van K.O.T. 1 naar een hoger moyenne te kunnen tillen.

Rene Paap gaf eerst een aantal demonstratie stoten waarbij het gehele café met verbazing stond te kijken! Al snel betrok Paap de heren van K.O.T. 1 ook bij het biljart om het te proberen, het bleek al rap dat een zondagmiddag en avond niet genoeg zou zijn.

Waar Borgman zijn pupillen nauwlettend volgde laste hij na 1 uurtje een pauze in. Gerrit prees de manschappen voor hun inzet en leergierigheid en als klap op de vuurpijl kregen de heren ook nog een nieuw uit tenue uitgereikt. De heren pasten ook deze outfit. Hierna was het de beurt voor de spelers om voor Gerrit Borgman een kleinigheid terug te doen en kreeg hij uit handen van de spelers een luxe box met sigaren uitgereikt. Het bleek een goede keuze te zijn. Daarna gingen de spelers fanatiek verder onder leiding van Rene Paap, ging Gerrit fanatiek met zijn box aan de gang in het rookhol.

Wij als spelers van K.O.T. 1 zullen er alles aan doen om Koepedicure Borgman een net zo'n verzorgd spel te laten zien, zoals hij zelf bij al zijn dames ( koeien) de hoefjes verzorgd.

Wedstrijd bijwonen
Mocht u bij het lezen van dit stuk denken, ik wil ook graag een keer een wedstrijd bijwonen van K.O.T. 1, dat kan uiteraard. Om de week speelt het team op de woensdagavonden thuis in Café d"n Olde Kriet aan de Dorpsstraat in Wichmond.