Met de hakken over de sloot stond er na een fout van Alterno 3-1 overwinning voor Dash op papier. Foto: PR Foto:

Dash verstevigt tweede plaats op ranglijst

Publiek was in grote getale aanwezig tijdens thuiswedstrijd

Vorden - Zaterdag 19 maart stond voor de dames van Dash een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal mocht Dash (gesponsord door Visser Mode Vorden) aantreden tegen VV Alterno DS 3. Zij staan op een 5e plaats op de ranglijst. Dash heeft in de eerste helft van het seizoen een 1-3 overwinning behaalt en hoopten de overwinning opnieuw waar te kunnen maken.

De eerste set beloofde veel goeds, met veel enthousiasme werd er ingespeeld en Dash en het publiek was aanwezig in groten getale. De eerste set begon stroef met wat persoonlijke fouten aan Vordense kant. Door twee goede servicebeurten kwam Dash dichterbij, maar speelde het nog niet het spel wat het graag zou willen. Helaas liepen de zwartroden al snel verder achter de feiten aan.

De meiden uit Apeldoorn pakten het spel beter op als de Vordenaren. Zij speelden hun eigen spel en maakten het af. Dash kon nog wel lekker terugkomen in de wedstrijd, maar helaas was het kwaad al geschiet en de set werd geƫindigd met een stand van 22-25.

Dash was lekker in hun spel gekomen aan het einde van de eerste set en zo konden ze met goed spel beginnen in de tweede set. Dit keer waren het de Vordenaren die fijne passes konden geven waardoor het spel lekker liep en de ballen aan de grond kwamen bij Alterno. Desalniettemin werd het toch nog even spannend en stonden beide teams in de 20 punten, waar volgens Dash het spel pas echt begint. Het publiek liet zich horen en diende als extra speelster voor Dash. Door te strijden wist het achtkastelendorp toch de set naar zich toe te trekken en maakten het af met 25-21.

Rommelige derde set
In set drie was het rommelig aan beide kanten. De dames uit Apeldoorn wisten beter te verdedigen en kwamen zo nu en dan op voorsprong. Tot de 10 punten waren de teams aan elkaar gewaagd, maar Vorden vond het genoeg geweest.

Dash had winst nodig voor 2e plek op ranglijst

Na wat oponthoud door technische problemen met het wedstrijdformulier, was het Dash die de leiding nam in de derde set. Mandy Nijbroek pakte als libero ook haar welverdiende punt mee en knalde Kimly Besselink de laatste bal van de set binnen de lijnen. Met 25-17 was er een 2-1 voorsprong gerealiseerd.

Strijdlust
Om de tweede plek op de ranglijst helemaal te grijpen, hadden de Vordense dames een 3-1 overwinning nodig. Met deze strijdlust kwamen de dames binnen de lijnen. Met lange,zware en niet al te mooie rally's kwamen er genoeg oehs en ahhs van de tribune. Veel ballen werden op miraculeuze wijze van de grond gehaald en op een spectaculaire manier over het net gewerkt. Dash kwam als eerste boven de 20 punten uit en het leek een gelopen race.

Maar Alterno vocht voor ieder punt en maakte het de zwart roden nog even lastig. Het publiek liet weer van zich horen en zorgde voor het steuntje in de rug dat de Dash dames nodig hadden om de wedstrijd binnen te slepen. Met de hakken over de sloot stond er na een fout van Alterno 3-1 overwinning voor Dash op papier!

Na de wedstrijd bleek ook nog eens dat de directe concurrentie van Vorden de punten had laten liggen in een uitwedstrijd. Hierdoor staan de Vordense dames er goed voor in de strijd om de tweede plaats wat ook recht geeft op promotie/degradatie wedstrijden.