Het team laat trots de winnende producten zien. Foto: PR
Het team laat trots de winnende producten zien. Foto: PR Foto:

Team van de Vijfsprong trots op
categorieprijzen Cum Laude 2016

VORDEN - De boeren acidophilus van Kaasboerderij De Vijfsprong uit Vorden is verkozen tot de allerlekkerste boerderijzuivel van 2016. De acidophilus is een aangezuurde volle melk. Naast deze overall prijs voor boerderijzuivel won De Vijfsprong ook de categorieprijs voor 'overige boerderijzuivelproducten'. Andere categorieën binnen de zuivel zijn boerenkarnemelk, boerenboter en boerenyoghurt. Donderdag 10 maart werden alle winnaars Cum Laude 2016 in Kamerik bekendgemaakt en gehuldigd.

Cum Laude is de landelijke wedstrijd om de lekkerste zuivelproducten van de boerderij, gemaakt door de boer en boerin zelf, met de melk van hun eigen koeien, geiten of schapen. Dit jaar waren er 185 deelnemende producten van de boerderij. Op 7 maart beoordeelden professionele keurmeesters de kazen en andere zuivelproducten. Vervolgens zijn alle producten die de technische keuring glansrijk hebben doorstaan op 8 maart in een uitgebreide proeverij een dag lang door 32 smaakdeskundigen beoordeeld op geur en smaak. Producten met het predicaat 'Cum Laude' zijn zo spoedig mogelijk na 10 maart verkrijgbaar bij de winnende zuivelboerderijen, bij vele kaasspeciaalzaken, kaaskramen op de markt en in een aantal supermarkten.

Op zaterdag 19 maart krijgen fijnproevers de ultieme kans om de winnende Cum Laude producten te proeven en in gesprek te gaan met de makers ervan: 'Ontmoet de Boer en Proef Cum Laude' in de Fenix Food Factory aan de Veerlaan 19D in Rotterdam. Voor een overzicht van de categorie-winnaars, zie website.


www.boerderijzuivel.nl/boeren/cum-laude-2016