Gerda Kamperman zorgde met De Elzentuin voor de nodige voorjaarssfeer op de Medler Medler Fair. Foto: Jan Hendriksen.
Gerda Kamperman zorgde met De Elzentuin voor de nodige voorjaarssfeer op de Medler Medler Fair. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Medler Lente Fair ontmoetingsplek voor velen op eerste lentedag

Vorden – De aanloop van publiek was groot. Parkeervrijwilligers delegeerden de automobilisten om hun vierwieler tot ver in de buurtschap te parkeren. Hoewel de lentezon zich niet echt liet zien, kwam de lente je als het ware letterlijk wel tegemoet op deze eerste officiële lentedag van het jaar: voorjaarsbloemen, piepende kuikentjes, dartelende lammetjes en een tweetal paashazen. Buurtschap Medler was (Palm)zondag al volop in lentesfeer. Voor de vijfde maal in successie organiseerde Stichting Oranjefeest Medlertol in en rondom de gebouwen van de coöperatieve landbouwwerktuigenvereniging Elweco-Medo aan de Onsteinseweg de Medler Lente Fair.

Door Jan Hendriksen

Tal van lokale en regionale ondernemers, verenigingen en hobbyisten presenteerden en verkochten op een overzichtelijke wijze hun producten en diensten. Daarnaast was er een grote sortering tweedehands kleding voor kinderen en volwassenen, speelgoed, boeken en klein antiek. De rommelmarkt was in het beheer van de organisatie zelf.

Zo waren er verschillende verenigingen en goede doelen zoals onder meer Vrouwenclub Medler, Pluimvee en Konijnenvereniging Vorden, Stichting Gamrupa Europa en Stichting de Lindesche Molen, verschillende stands in groenvoorziening en bloemsierkunst, stands voor het onderhoud en inrichting van gebouwen, smidswerk, loonwerk en oude tractoren. Een twaalftal leden van de Halley Valley Country Dansers uit Halle verzorgden diverse keren een demonstratie van linedance. Sommige bezoekers dansten spontaan mee met de 'cowboys' en 'cowgirls'. Presenteerde Rianne Kerkwijk uit Ruurlo zich vorig jaar nog op de fair met allerlei zelfgemaakte wenskaarten met haar 'Hobby Huukske'. Palmzondag had haar stand in de kleine hal een metamorfose ondergaan en presenteerde Rianne zich met Creatief en Kado met allerlei cadeauartikelen. Naast haar 'Taartenparadijs Ruurlo' van Annelies Bouwmeester. De Ruurlose maakt sinds vorig jaar unieke lekkere taarten en andere lekkernijen en verzorgt gezellige workshops. Nog snel een voorjaarsvakantie boeken? Tiny Koning uit Vorden van Travel Counsellor had keus te over.

Inspiratiebron
In de grote opslagloods had Gerda Kamperman- ten Arve een thuiswedstrijd met haar stand met bloemdecoraties van De Elzentuin. Sinds 1998 heeft Kamperman De Elzentuin gevestigd in een voormalige smederij in de buurtschap. "Ik heb geen winkel, wel een sfeervol atelier waar ik op bestelling bloemwerk maak voor diverse gelegenheden. De natuur is mijn inspiratiebron, ik werk bij voorkeur met natuurlijke materialen die bij het seizoen passen. Mijn bloemwerk heeft dan ook een landelijke uitstraling", aldus Kamperman.

De plaatselijke Vordense pluimvee- en konijnenvereniging was er ook met de marmottenbaan. Jammer genoeg ontbrak marmot Rita Corita, maar Wouter Boersma van PKV beloofde dat ze volgend jaar weer van de partij zou zijn naast marmot 'André van Duin'. Onder het motto 'Haak je Happy' presenteerde Hilde Boersbroek zich voor het eerst in het openbaar met haar grote hobby: haken. "Alles maak ik in opdracht", zo vertelde ze. Ellen Meulenveld van de ideële Stichting Gamrupa Europa die kleine ontwikkelingsprojecten in Gambia op vrijwillige basis ondersteunt en begeleid toonde op de fair de 'maandverbanden' die de stichting momenteel van lappen stof voor vrouwen in het West-Afrikaanse land maakt.

Verplaatsing locatie Oranjefeest
Voorzitter André Knoef van Stichting Oranjefeest Medlertol was na afloop van de fair een zeer tevreden man. "De publieke toeloop was groot en de standhouders vol lof over de organisatie. Met de fair ondersteunen we financieel het kinderprogramma van het jaarlijkse Medlertol Oranjefeest dat dit jaar op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli plaatsvindt."

Oranjefeest Medlertol vindt dit jaar niet meer in en om de gebouwen van Elweco-Medo plaats. Café-restaurant 't Wapen van 't Medler en de parkeerplaats aan de overzijde van de Onsteinseweg is deze zomer de feestlocatie. André Knoef: "Want net als bij veel buurtfeesten loopt ook het bezoekersaantal op het jaarlijkse Medlerfeest langzaam terug. Hierdoor wordt de feestlocatie eigenlijk te groot ten opzichte van het aantal bezoekers. Daarom is het bestuur in overleg gegaan met het 't Wapen van 't Medler om het jaarlijkse buurtfeest te verplaatsen naar deze locatie. We hebben elkaar daar in kunnen vinden zodat het Medlerfeest op het terrein van 't Wapen van 't Medler wat compacter en daardoor ook gezelliger wordt. De invulling van het programma blijft op een aantal kleine aanpassingen na hetzelfde als voorgaande jaren."


Eierzoekwedstrijd Doolhof Ruurlo

RUURLO - Goede Vrijdag 25 maart gaat de Doolhof weer open. Zondag 27 maart, eerste paasdag, organiseert het STAR-bestuur en haar vrijwilligers in de Doolhof aan de Hengeloseweg in Ruurlo voor alle kinderen een eierzoekwedstrijd. De nieuwe opzet die vorig jaar gemaakt is, is een groot succes.

De allerkleinste kinderen krijgen een aparte hoek in de Doolhof. Om zo veel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven te komen, organiseert het Doolfhof deze middag het eieren zoeken drie keer. De kinderen mogen een eigen mandje meenemen. Wie niet iets heeft meegenomen, krijgt van de organisatie een plastic zakje.
Natuurlijk zijn er in enkele eitjes prijsjes verstopt. Een ieder kan een keuze maken wanneer je wilt zoeken. De organisatie hoopt op eerste paasdag op een prachtige, gezellige middag in de Doolhof.

Zie voor meer informatie: het contactje elders in deze krant.