André van der Horst houdt van zijn werk. Foto: PR
André van der Horst houdt van zijn werk. Foto: PR Foto:

Klussenier André van der Horst uit Warnsveld
'Ik pak alles aan'

Warnsveld - André van der Horst is al 28 jaar actief in de bouw. Vorig jaar vierde hij zijn 10-jarig jubileum als franchisenemer van de landelijke bouwformule De Klussenier. André houdt van zijn werk: "Je creëert iets. Het is niks en het wordt wat."

Ruim elf jaar geleden stuit André bij toeval op de website van De Klussenier. "Ik zag daar een advertentie met de tekst: word eigen baas. Dat sprak me wel aan en heb ze toen benaderd." Er blijkt een klik te zijn tussen beide partijen en André wordt franchisenemer en dus eigen baas. De samenwerking levert hem een hoop voordelen op. Zo profiteert hij van inkoopvoordeel op materialen, krijgt hij korting bij het afsluiten van verzekeringen en kan hij voordelig een bus van De Klussenier aanschaffen. "Op mijn bus staat tegenwoordig ook een QR-code, waarmee je eenvoudig informatie over mij kunt krijgen op je smartphone."

Televisie
Heel belangrijk is verder dat zijn franchisegever hem 'gratis' reclame oplevert. "De Klussenier sponsort het televisieprogramma Help, mijn man is klusser van RTL", zo vertelt André. "Dit programma wordt goed bekeken, waardoor mensen uit deze omgeving sneller bij mij terecht komen." Zelf is André ook al eens op tv geweest. Via café De Stadsbrouwerij op de Houtmarkt in Zutphen werd hij benaderd om deel te nemen aan het programma Herrie XXL. "In 72 uur moest ik het horeca-etablissement compleet verbouwen", zegt André. "Alleen kon ik dat niet in dat tijdsbestek, dus ik heb daar een aantal mensen voor ingehuurd. Een prachtige, betaalde klus waarmee ik veel bekendheid heb verworven."

Alles
Voor André is geen klus te gek. "Ik pak alles aan", zo laat hij weten. De badkamer is één van zijn specialiteiten, van sloop tot oplevering. Of het nu gaat om leidingwerk, installatie, tegels, voegen of sanitair; André doet alles. Een leuke extra service die André zijn klanten biedt is de plaatsing van een mobiele douchecabine: "Vaak duurt een verbouwing van een badkamer toch een aantal dagen of weken. Door een mobiele douchecabine in de keuken of op de overloop te plaatsen ondervinden mensen hier minder last van." Naast badkamers doet André ook toiletruimtes, keukens, dakramen, wanden en vloeren. "Ik draai mijn hand nergens voor om. Er is nog nooit een klus geweest die ik niet heb kunnen uitvoeren. En als ik iets zelf onverhoopt niet kan, dan heb ik altijd nog wel iemand in mijn netwerk om mij te assisteren."

Afspraak is afspraak
Iemand die gebruik wil maken van de diensten van André kan hiervoor terecht op de website van De Klussenier. André: "Als iemand uit de regio Zutphen daar een klusaanvraag doet, krijg ik hier meteen een bericht van per SMS. Zo kan ik heel snel schakelen en ben ik de concurrentie voor." Je klus laten doen door André biedt veel voordelen. "Je hebt één vast aanspreekpunt met wie je alles kunt regelen. En daarnaast geldt bij mij altijd: afspraak is afspraak", zegt André. Ook met de garantie zit het goed: "Op alles wat ik mijn handen doe zit één jaar garantie en voor de meeste materialen geldt dat de fabrikanten garantie geven."

Contact
De Klussenier André van der Horst
't Spiker 45
7231 JM Warnsveld
T: (0575) 529 125
M: (06) 4895 7044
E: a.vanderhorst@klussenier.nl
W: www.klussenier.nl of www.allroundklussenbedrijfandrevanderhorst.nl