Carlo van Duijnhoven en Bart Sloot in actie in Lochem. Foto: Albert Schreuder
Carlo van Duijnhoven en Bart Sloot in actie in Lochem. Foto: Albert Schreuder Foto: Albert Schreuder

Bart Sloot beste Achterhoeker op
eerste ONK Zijspancross

Lochem - Alles wees erop dat de nieuwe combinatie Willemsen/Beunk direct de dagzege tijdens de eerste ONK Zijspancross in Lochem zou opeisen. Met overmacht werd de eerste manche gewonnen en ook in de tweede manche lag het Achterhoekse duo op kop toen het door pech de strijd moest opgeven. Ook andere zijspannen haalden in een van de twee manches de finish niet. Het team Van Duijnhoven/Sloot eindigde ondanks geringe trainingarbeid uiteindelijk als 7e in het dagklassement en daarmee bleef Hengeloƫr Bart Sloot de overige Achterhoekers verrassend voor.

Door Willy Hermans

De eerste wedstrijd voor het ONK aan de Gageldijk werd ouderwets druk bezocht door duizenden toeschouwers, ten teken dat de zijspancross in de Achterhoek weer helemaal leeft. Onder koude, maar goede weersomstandigheden was iedereen benieuwd naar de prestaties van de diverse nieuwe combinaties. Ook uit het buitenland pakten diverse zijspannen hun kans om hun machine eens goed te testen, ook met het oog op de eerste Grand Prix in Oss in april. Door het vroege tijdstip in het jaar hadden veel rijders nog maar weinig trainingsuren in de benen.

De ogen waren vooral gericht op de resultaten van de duo's Willemsen/Beunk, Hermans/van Gaalen, Adriaensen/Stupelis, Bax/Bax, Browne/Chamberlain en Hendrickx/van den Boogaart.

In de eerste manche maakte Willemsen/Beunk de concurrentie direct duidelijk dat er rekening met hen moet worden gehouden. In de tijdtraining waren ze al de snelste en na de kopstart werd het gat achter de nr. 111 snel groter, zeker na het uitvallen van Adriaensen/Stupelis. Onbedreigd reden ze voor eigen publiek als winnaar juichend over de finish en hadden daarmee hun eerste succes in 2016 binnen. Tweede werd Hendrickx/van den Boogaart, voor Van Daele/Smeuninx. Het team Hermans/van Gaalen had problemen met de schokdempers en zakte van een 7e plaats terug naar de 11e. Van Duinhoven/Sloot bleef hen net voor en eindigde als 10e. De gebroeders Bax reden al snel met hun smalle Yamaha terug naar het rennerskwartier.

Ook in de tweede manche lieten Willemsen en Beunk zien dat er een goede klik tussen hen is en wisten al snel de koppositie te pakken. Door problemen met de versnellingsbak moesten ze echter voortijdig de strijd staken. Ook Koen Hermans haalden het einde niet, na een botsing waarbij een spatbord werd verloren. De manche werd gewonnen door Adriaensen/Stupelis voor Hendrickx/van den Boogaart en Browne/Chamberlain. Van Werven/van der Putten werden keurig 5e, Van Duijnhoven/Sloot 12e.

In het dagklassement kwamen de Nederlanders er niet aan te pas. De zege ging naar Hendrickx/van den Boogaart voor Van Daele/Smeuninx en Browne/Chamberlain. Overige klasseringen: 7. Van Duijnhoven/Sloot (59 punten) 16. Willemsen/Beunk (50) 25. Hermans/van Gaalen (30) 27. Garritsen/Wiegerinck (17).


Dash neemt 4 punten mee uit Borne

Vorden - Zaterdag 27 februari, voor velen een vrij weekend. In de tweede divisie B werd er maar 1 wedstrijd gespeeld, en wel in Borne. Hier trad Dash dames 1 aan tegen Ecare Apollo dames 2. De vorige ontmoeting op 31 oktober liep uit op een 3-1 winst, het was een goede wedstrijd maar met een teleurstellend einde. Dit wilden de rood-zwarten graag rechtzetten. Dash miste drie speelsters uit hun selectie, gelukkig konden twee meiden uit dames 2 tijd vrijmaken om het eerste dames team te versterken.

Bij aankomst bleek dat ze in een splinternieuwe hal mochten spelen. De wedstrijd ervoor liep echter wel uit waardoor er een half uur later gestart werd. De doelstelling was plezier te maken en druk te zetten op de Bornese dames. Het was nog wat inkomen maar middels een flinke servicedruk kon er halverwege de set een gat geslagen worden. Hierdoor werd het makkelijk volleyballen en konden er mooie punten gescoord worden. De set werd gewonnen met 18-25.

De tweede en derde set werden eveneens gewonnen met twee maal 12-25. Dash domineerde tot dan toe de wedstrijd volledig. Apollo had erg veel moeite met het verwerken van de sterke service van de dames uit het achtkastelendorp. In set drie werden er zelfs vijf aces gemaakt waarvan vier in 1 serviceserie. Als de bal dan toch terugkwam naar Vordense kant was er sprake van sterk verdedigend werk waardoor alle aanvalsters goed in stelling gebracht konden worden en er naar hartenlust gescoord kon worden.

De vierde set waren ze er op gebrand ditmaal de wedstrijd anders te eindigen, aangezien deze tijdens de vorige ontmoeting verloren was gegaan en alle punten op dit moment hard nodig zijn. Helaas lukte dit niet, het leek wel of niets meer vanzelf ging. Apollo ging geloven in dat er toch nog een punt te halen viel, waar bij Dash het geloof langzaam weg vloeide. Er werden veel fouten gemaakt en de bal kwam niet meer bij de tegenstander op de grond. Hierdoor ging de laatste set verloren met 25-21. Opnieuw een teleurstellend einde tegen de Bornese dames maar toch mogen er weer vier punten bijgeschreven worden op de ranglijst.

Een dankwoord gaat uit naar Kimly Besselink en Maaike Draaijer, zij gaven hun vrije zaterdag op om het volleybalhart van Dash even wat sneller te laten kloppen. Volgende week zaterdag 5 maart spelen de dames van Dash tegen hun directe concurrent. Er wordt dan afgerezen naar Barneveld waar om 17.00 uur het eerste fluitsignaal zal klinken tegen De Babbel/SSS dames 1. Support kunnen de dames goed gebruiken en ze rekenen daarom op jullie steun!