Wethouder Han Boer, Ria en Jos Weel en Gerard van Balveren (v.l.n.r.) met de waardecheque. Foto: PR.
Wethouder Han Boer, Ria en Jos Weel en Gerard van Balveren (v.l.n.r.) met de waardecheque. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Logis Hotel De Tuinkamer schenkt Jeugdsportfonds Gelderland Berkelland 1150 euro

Ruurlo - Begin dit jaar is Logis Hotel De Tuinkamer, gelegen aan de Hengeloseweg in het buitengebied van Ruurlo, toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen. De vereniging stelt zich onder meer ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren, te behouden en deze culinair te combineren met het hedendaagse.

Door Jan Hendriksen

De officiƫle inauguratie vond zondag 28 februari plaats voor genodigden. Aan de inauguratie had De Tuinkamer een goed doel gekoppeld en wel het Jeugdsportfonds Gelderland afdeling Berkelland. De genodigden, die werden voorzien van luxe hapjes en bijbehorende drankjes, doneerden hiervoor vijfentwintig euro per persoon. Eigenaresse Ria Weel kon aan bestuurslid Gerard van Balveren van Jeugdsportfonds Gelderland een cheque van 1150 euro overhandigen. Wethouder Sport Han Boer van de gemeente Berkelland nam de sabel ter hand om de champagne te sabreren ter gelegenheid van deze feestelijke gelegenheid. De gemeente Berkelland neemt deel aan het Jeugdsportfonds Gelderland en stelt hiervoor jaarlijks maximaal zesduizend euro voor beschikbaar. De gemeente vindt een gezonde leefstijl door een leven lang actief bewegen belangrijk. De financiƫle situatie van inwoners mag geen belemmering zijn voor sportdeelname. Dit geldt met name voor kinderen tot achttien jaar. Voor deze doelgroep is in het Coalitieakkoord 2014-2018 en de Programmabegroting 2015 opgenomen dat aansluit bij het Jeugdsportfonds. De gemeente is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Sport Federatie Berkelland die verantwoordelijk is voor de uitvoering in Berkelland. Met het aanmelden voor het Jeugdsportfonds kunnen per jaar ongeveer dertig kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders/verzorgers lid worden van een sportvereniging, meedoen en zorgen dat zij niet afhaken. Hierdoor leren zij vaardigheden als samenwerken, plezier beleven en competitie die ook in het dagelijkse leven van pas komen.