Leden van de Lionsclub komen op 5 maart langs de deur in Vorden en Wichmond om tulpen te verkopen. Foto: PR
Leden van de Lionsclub komen op 5 maart langs de deur in Vorden en Wichmond om tulpen te verkopen. Foto: PR Foto:

Jaarlijkse tulpenactie Lionsclub
Bronckhorst in Vorden en Wichmond

Vorden/Wichmond - Lionsclub Bronckhorst zamelt ook dit jaar weer geld in voor het goede doel. Dit jaar wordt geld ingezameld voor het Hospice in Zutphen, voor de weekendschool 'Petje af' voor kinderen met een leerachterstand en voor de stichting 'Samen Succes' die bijdraagt aan onderwijs en gezondheidszorg in Kenia. Het zijn allemaal hartverwarmende projecten - dichtbij en veraf. Als u in februari en maart tulpen aan de deur koopt, of op een andere manier bijdraagt aan de Lionsclub, weet u waar het geld heen gaat. Leden van de Lionsclub komen op 5 maart huis aan huis in Vorden en Wichmond om tulpen te verkopen.

Het Hospice in Zutphen is een klein en sfeervol hospice dat ruimte biedt aan vijf gasten. Het hospice biedt een 'bijna zoals-thuis' situatie met liefdevolle ondersteuning. Hier kunnen mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen. Het biedt deze mensen een veilige omgeving die voelt als thuis.

Weekendschool Petje af heeft bestaat bijna tien jaar en heeft locaties in heel Nederland, waar ze in het weekend nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+) ontvangen. De formule van Petje af (ver)kent talent, ontwikkelt basisvaardigheden, beperkt schooluitval, opent deuren, creëert nieuwe ontmoetingen en inspireert (jonge) mensen. Het is een grote steun voor kinderen met een achterstand.

De stichting 'Samen Succes' is ontstaan uit een vriendschap tussen twee hardlopers: de Keniaanse Sammy Rongo Olengura en Piet de Peuter. De stichting werkt op kleine schaal en biedt praktische hulp. Zo kunnen scholen die samen met de inwoners ter plekke zijn gebouwd, zelfstandig draaien en verder groeien. Hardlooptalenten kunnen school combineren met hun sport. Er is contact met gezondheidsposten en een aantal vrouwen. Samen Succes ondersteunt hen bij voorlichtingsbijeenkomsten tegen de meisjesbesnijdenis en betere gezinsplanning.

Naast geld inzamelen is de Lionsclub ook actief op een immateriële manier, door het leveren van diensten. Zo hebben de leden onlangs een dagje geholpen met het inpakken van verjaardagsdozen bij de stichting Jarige Job. Jarige Job maakt een einde aan verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. Ook wordt jaarlijks de handen uit de mouwen gestoken op het Woonerf Luscinia (Hengelo Gld) door hulp bij tuinieren en oogsten. En samen met 'Wilde Ganzen' wordt oud en vreemd geld verzameld om oogoperaties te bekostigen. En er staan voor het komende jaar nog meer activiteiten op de rol.


Diverse ondernemers dragen bij aan werkzaamheden Muziekkoepel

Vorden - De Stichting Muziekkoepel Vorden, wil u als lezers graag op de hoogte houden van de voortgang van de werkzaamheden.

Op 2 maart is het precies een jaar geleden dat het plan om de koepel op te knappen is ontstaan. Na een oproep via Facebook is het in een stroomversnelling geraakt. Enthousiaste vrijwilligers hielpen spontaan met het opruimen van het terrein voor een uniek stukje burgerinitiatief. Allereerst werd geprobeerd het plan te laten adopteren door een bestaande vereniging of stichting. De algemene reactie was dat we aan een dood paard stonden te trekken en dát was nu nét het definitieve zetje welke nodig bleek om verder te gaan.
Al snel werd er contact gelegd met de notaris en op 18 augustus 2015 werd Stichting Muziekkoepel Vorden een feit. De fondswerving werd gestart en het resultaat is inmiddels bekend!
Werkzaamheden
Op 3 maart starten de werkzaamheden. Allereerst wordt er een sleuf over een afstand van 65 meter gegraven. Deze werkzaamheden werden al in een vroeg stadium aangeboden door Frank Sessink Stratenmaker en Grondverzetbedrijf. In deze sleuf wordt de stroomkabel gelegd die beschikbaar is gesteld door Wentink Elektro Vorden. De stroom hiervoor is ons aangeboden door Woningcorporatie ProWonen. Uiteraard is hiervoor een schutbuis nodig en deze wordt ons aangeboden door Bulten Techniek Vorden die tevens de rioleringsbuis en waterleiding beschikbaar heeft gesteld.

De constructie dienst geheel te worden hersteld (zie tekening in online artikel). Leeflang Architectuur heeft hiervoor geheel belangeloos de tekening gemaakt, terwijl Wiggers Ingenieursbureau de berekening voor haar rekening heeft genomen. Uiteraard zijn er inmiddels veel ondernemers die Stichting Muziekkoepel Vorden op een of andere manier steunen. Zij zullen, wanneer de werkzaamheden aan te gang zijn, ook middels een bericht in deze krant aan u worden voorgesteld. Het is voor de stichting ondoenlijk om alle sympathisanten hierin bij naam te noemen, maar hun steun, in welke vorm dan ook, is onmisbaar en van groot belang. Het bestuur van de SMV hoopt u binnenkort bij de koepel te mogen ontmoeten. Al is het maar om de voortgang te volgen.

Tweede Paasdag
Op 2e paasdag wordt er een paasgebeurtenis georganiseerd voor de kleintjes van 13:30 uur tot 16:00 uur. Opgave is welkom. Ouders, grootouders en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Volg de ontwikkeling via Facebook of kijk op de website.


stichtingmuziekkoepelvorden.nl