Jasmijn Boerstoel op de plek waar haar boek tot stand kwam. Foto: Bernadet te Velthuis
Jasmijn Boerstoel op de plek waar haar boek tot stand kwam. Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

Jasmijn Boerstoel (11) schrijft eigen boek

Vorden - Jasmijn Boerstoel schrijft al een aantal jaren korte verhalen. Toen ze hoorde over Boekscout Yo!, een onderdeel van Uitgeverij Boekscout speciaal gericht op kinderen van 10 tot 15 jaar, besloot Jasmijn de stap te wagen. Begin december stuurde ze haar verhaal op naar de uitgever en nu, een paar maanden later, is ze in het bezit van haar eigen boek én ISBN nummer. Vanaf heden is het boek te koop bij Bruna en woensdagmiddag 2 maart zal Jasmijn van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig zijn voor een heuse signeersessie van haar boek 'Liefde is leven'.

Door Bernadet te Velthuis

Jasmijn vertelt: "Een vriendin vertelde over haar nichtje die, nadat ze haar verhaal opstuurde naar boekscout Yo!, nu haar eigen boek heeft. Toen besloot ik ook mijn verhaal op te sturen. Twee dagen later werd ik al gebeld en hoorde ik dat ze geïnteresseerd waren in mijn verhaal, maar dat het nog iets te kort was. Daarna ben ik bij gaan schrijven en werd het wel goedgekeurd".
Het proces rondom het schrijven, insturen en het uitgeven is zo realistisch mogelijk gemaakt, zodat je echt leert wat er allemaal bij een boek uitgeven komt kijken. "Zo moesten we zelf een corrector zoeken, om te zorgen dat het verhaal tekstueel foutloos werd aangeleverd. Joanne Lam, de moeder van mijn beste vriendin, heeft mij daarbij geholpen", zo vertelt Jasmijn. Maar ook een persbericht schrijven, nadenken over de indeling van het boek en een contract tekenen behoorden tot de taken. De afbeelding op de omslag mocht Jasmijn zelf uitkiezen via fotolia.com, het overige ontwerp werd verzorgd door Boekscout.

Liefde is leven
Het boek van Jasmijn heet 'Liefde is leven'. Het gaat over een meisje dat tevergeefs op een jongen wacht. Als deze jongen, Mees, maar niet op komt dagen, beleeft hoofdpersoon Elise een verdrietige tijd. Gelukkig zijn daar haar familie en vrienden die haar helpen. Een tijdje later komt er een leuke jongen bij Elise in de klas en lijkt ze weer te kunnen lachen. 'Liefde is leven' is te koop bij Bruna in Vorden en via de website van Boekscout Yo!

Boekscout Yo!
De enige boekenuitgever in Nederland voor kinderen, dat is Boekscout Yo! Uitgevers die werk maken van de beoordeling, van de acceptatie, van het contract, van het boek én van de verkoop. Wil je ook weten hoe je een boek uit kunt geven of ben je op zoek naar tips voor het schrijven van je eigen boek? Neem dan een kijkje op de website van Boekscout Yo! Op de website is onder het kopje 'Boekwinkel' ook het boek 'Liefde is Leven' van Jasmijn Boerstoel te vinden.


www.boekscout-yo.nl