Jeroen Swienink. Foto: Kyra Broshuis
Jeroen Swienink. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Volop bedrijvigheid bij Betting Ressing

GROENLO - Na het uitspreken van het faillissement van Betting & Ressing Handel B.V. uit Groenlo is er vaart gezet achter de overname. Wessels tegels uit Lichtenvoorde heeft het tegelbedrijf overgenomen en alles draait nu weer gewoon door. Jeroen Swienink, al tien jaar hét gezicht van het bedrijf, is blij dat hij met zijn team verder kan in zijn vak.

Door Kyra Broshuis

Doen waar we goed in zijn
"Ik was altijd al verantwoordelijk voor de winkel en dat ben ik nog steeds," vertelt Swienink enthousiast. "We hebben nu een stabiele financiële ondergrond en daardoor kunnen we nóg beter doen waar we goed in zijn." Jeroen Swienink is enthousiast over zijn vak en praat graag over alle mogelijkheden bij Betting Ressing.

"Het is goed dat de naam Betting Ressing, ondanks de overname, behouden is gebleven. Het bedrijf staat goed bekend in de regio en dat willen we uiteraard graag zo houden. Ik vind het belangrijk dat we niet alleen verkopen, maar zeker ook adviseren. Dat doen we graag, het laten zien van de mogelijkheden en het geven van passend advies is een manier van werken die voor ons en uiteraard voor de klant heel plezierig is."

Rechtstreekse inkoop in Italië
Betting Ressing koopt haar tegels rechtstreeks in bij de fabriek, meestal in Italië. Door deze rechtstreekse inkoop en de partijgrootte kan de prijs laag gehouden worden. "We kopen groot in, dat scheelt in transportkosten en dat merkt de klant uiteraard ook. Het cash & carry systeem dat wij hanteren is onze kracht, het is uniek in deze regio." Tegels zijn al jarenlang immens populair door de vele mogelijkheden. "Denk alleen al aan vloerverwarming, daarvoor zijn tegels uitstekend geschikt. We verkopen op het moment heel veel houtlook vloertegels, het is absoluut een trend. Het lijkt hout maar je hebt alle voordelen van een tegelvloer, dus weinig onderhoud, niet vlekgevoelig en geen slijtage."

Trends: beton- en cementlook tegels

De nieuwe collectie van 2016 is inmiddels gearriveerd bij de winkel en Jeroen Swienink legt uit wat de trends zijn. "Het zijn voor dit jaar vooral de rustige en eenvoudige beton- en cementlook tegels. Ook de zeer grote tegels zijn nog steeds erg gewild. Mensen willen graag rust en ruimte in huis creëren en dat gaat uitstekend met rustige kleuren en grote tegels, daarbij zie je immers minder voegen en lijkt de ruimte groter."

Deskundig advies op het gebied van wand- en vloertegels
Er is weer volop bedrijvigheid bij Betting Ressing. "Wij blijven brengen wat mensen van ons gewend zijn; een grote collectie voor een lage prijs én uiteraard deskundig advies." Betting Ressing verkoopt tegels voor renovatie en nieuwbouw en is dé winkel voor totaal interieuradvies op het gebied van wand- en vloertegels, laminaat en pvc-vloeren.

"We merken dat het weer aantrekt, mensen gaan weer bouwen en verbouwen en tegels blijven onverminderd populair. Op zondag 13 en 20 maart zijn er weer koopzondagen. Ook op Tweede Paasdag is men bij Betting Ressing van harte welkom!"


www.bettingressing.nl