Schilderij van Christine Bittremieux. Foto: Christine Bittremieux.
Schilderij van Christine Bittremieux. Foto: Christine Bittremieux. Foto:

Expositie 'Rondom de leegte'

Vorden - De duo-expositie Rondom de leegte in Galerie Agnes Raben omvat recent abstract werk van Christine Bittremieux en Eddy Stikkelorum. Schilderijen van Christine Bittremieux en sculpturen van Eddy Stikkelorum. Publicist Ingrid Blans opent de expositie in aanwezigheid van beide kunstenaars op zondag 7 februari 2016 om 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. De expositie is te zien tot en met 13 maart 2016.

De titel van de expositie verwijst naar de verwantschap in het werk van beide kunstenaars.

Galerie Agnes Raben is gevestigd aan de Nieuwstad 20 in Vorden en is tijdens de expositie open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. T 0575 551647. Zie voor meer informatie de website.

?Christine Bittremieux
?Christine Bittremieux (Brussel, 1951) woont en werkt in Amsterdam. In de olieverfschilderijen van Bittremieux licht soms een glimp van een landschap op. Maar de 'landschappen' laten zich niet door een horizon beperken. De focus ligt op de formele aspecten van de schilderkunst: kleur, streek, drager, textuur. Het gebaar en de verfstreek spelen een centrale rol in het verbeelden van de desolaatheid en de kracht van de leegte.

Eddy Stikkelorum
Eddy Stikkelorum (Den Haag 1955) woont en werkt in den Haag. Stikkelorum is een kunstenaar en vrij vormgever voor wie de artistieke vrijheid belangrijk is. Zijn sculpturen zijn gemaakt uit moderne materialen als gelamineerd hout, perspex en epoxy.

Door het kunstwerk van associaties te bevrijden ontstaat een beeld met een eigen betekenis. Een beeld als een verstilde beweging. En een beeld dat altijd een fysieke leegte omarmt.


www.galerieagnesraben.nl