De ontlading bij Dames 2. Foto: Hans Gerritsen.
De ontlading bij Dames 2. Foto: Hans Gerritsen. Foto:

Dash dames 2 ongeslagen in 2016

Vorden – Na winst op ISIVOL uit Haaksbergen en Wevoc uit Westervoort moest Dash dames 2 zaterdag 31 januari aantreden tegen de nummer 2 uit de competitie: Tornado/Harfsen. Dash heeft in 2015 slechts 3 van de 10 wedstrijden weten te winnen en de dames bevonden zich enige tijd in de gevarenzone voor degradatie. Dit team, onder leiding van Gerrit Limpers en Geert Harbers, wist dat in 2016 het roer om moest voor behoud in de promotieklasse.

Afgelopen zaterdag werd in sporthal 'het Jebbink' de wedstrijd tussen de nummer 9 en de nummer 2 gespeeld. Dash zit in de 'winning mood' en wist dat na de winst op Wevoc een stunt tegen de nummer 2 mogelijk was. De tribune was goed gevuld en de dames uit Vorden begonnen gebrand aan de wedstrijd.

De eerste set startte goed voor Dash. Al gauw stond door een goede serviceserie van Kelly Gotink en goed verdedigend werk een voorsprong van 7-3 op het scorebord. Tornado knokte zich terug in de set en de rollen werden omgekeerd. Door goed spel van Tornado en wat passfouten van Dash kwam Tornado op een voorsprong halverwege de set. De dames uit Harfsen en Laren kwamen voor te staan met een setstand van 13-16. Er werden aan beide kanten wat wissels toegepast. Tegen het einde van de set kwam spelverdeelster Maaike Draaijer aan service en bleef serveren tot een voorsprong van 19-16 voor Dash. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en de eerste set werd vrij eenvoudig gewonnen met 25-18.

De tweede set begon met nagenoeg dezelfde opstelling als in set 1. Vol goede moed begon de volgende set. Helaas keek Dash vanaf het begin van de set tegen een achterstand aan. Tornado had in deze set de touwtjes in handen. Dash kwam niet meer aan scoren toe door het goede spel van de tegenstander. Coach Gerrit Limpers wisselde en nam alle beschikbare time-outs, maar helaas mocht het niet baten en werd de achterstand steeds groter. Tornado won de set zeer eenvoudig met 16-25.

Vijfde vijfsetter van het seizoen was een feit

In de derde set kwam Dash weer aan het volleyballen. Door goed spel en mooie services kwamen de dames al gauw op voorsprong in de derde set en gaven dit gedurende de set niet meer weg. De derde set werd eenvoudig gewonnen door de dames uit Vorden. Met 25-18 op het scorebord werd er weer van speelhelft gewisseld.

Om vier punten in eigen huis te houden, moest Dash de vierde set winnen. In deze set kwam Tornado weer beter in het spel en kwamen de zwart-roden wat meer onder druk te staan. Aan het einde van de set wisten de dames uit Vorden toch weer hun eigen spel op te pakken, maar helaas was dit te laat. De vierde set ging met 25-21 naar de dames uit Laren.

De vijfde vijfsetter van het seizoen was een feit. Om nog steeds ongeslagen te blijven in het jaar 2016, moest deze set gewonnen worden. Van beide kanten werd er geknokt en waren er mooie rally's. Met een prachtige ace van Kyra Ulfman werd de set met 15-13 gewonnen en bleven de punten in eigen huis. Wederom trok Dash aan het langste eind. Dit resulteerde in een 3-2 overwinning. Dankzij deze overwinning stijgt Dash dames 2 weer een aantal plekken op de ranglijst.

In het carnavalsweekend zullen de zwart-roden aantreden tegen VCV. De dames uit Varsseveld staan momenteel op de derde plek. Dash is vastbesloten om ook hier punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd wordt om 18.00 gespeeld in sportcentrum 'van Pallandt'. Er wordt gehoopt op veel support.